Etnik ayrılıkçı terör örgütü PKK, masum insanları katlettiği kalleş eylemlerinin yanı sıra, örgütün yayın organları ile kendisine destek veren basın ve sosyal medya hesapları üzerinden kara propaganda yaparak bilgi kirliliğinden çıkar elde etmeye çalışıyor. Türkiye’nin hendek ve çukur eylemlerini sona erdirmesi, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ile Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı harekâtları sırasında da bu kara propaganda faaliyetleri çok sık bir şekilde görüldü ve tespit edildi. Örgüt tarafından sosyal medyada paylaşılan çok sayıda fotoğrafın gerçek olmadığı gün yüzüne çıkarken, yalan ve iftiralar, sosyal medyada asılı kaldı.

SON YALAN BATMAN’DA

Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtın yapılacağının duyurulmasının ardından da terör örgütünün kara propaganda faaliyetleri hız kesmedi. Terör örgütünün son yalanı ile gerçekleştirmek istediği algı operasyonu 5 gün önce Batman’da yaşandı. Devletin kurumlarında çalışan resmi görevlilerin tecavüzüne uğrayan ve sonrasında intihar ettiği ileri sürülen bir kadın fotoğrafı ve mektubu piyasaya sürüldü.

Bu yalanı fırsata çevirmek isteyen Türkiye düşmanları, topyekun harekete geçerek, fotoğraf ve mektubu paylaşarak, kara propaganda başlattılar. Dört koldan yalan haber ile devletin kurumlarına saldırıyı fırsat bilenlerin başında FETÖ’cü firari hainler, hesaplar ve HD’li milletvekilleri yer aldı. Batman Valiliği, konunun duyulmasının ardından yaptığı açıklamada, böyle bir ismin yaşamadığını ve haberin asparagas olduğunu duyurdu.

YALANLARI YÜZLERİNE VURULDU

Konuya ilişkin Batman Barosu da bir araştırma yaparken, Ayşe Arslanoğlu olduğu iddia edilen haberde adı geçen kadının gerçekte var olmadığı bilgisine ulaştı.

Durumun anlaşılması üzerine, HDP’li ve FETÖ’cü hesaplar, sanki bir kuruma, kurumda çalışan görevlilere, devlete iftira atarak kara propaganda yapmamış gibi, yalancıların oyununa geldiklerini öne sürerek geri adım attılar. Ancak Türkiye düşmanlarının kara propagandası sosyal medyada halen asılı duruyor.

Editör: TE Bilisim