MİT tırlarını durduran ve FETÖ’nün şifreli haberleşme ağı “ByLock”u kullandığı tespit edilen eski Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın MİT’i suçlamak için Reyhanlı’daki terör saldırısına göz yumduğu ortaya çıktı.

Eski savcı Şişman hakkında Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından hazırlanan rapor tamamlandı. Rapora göre Şişman, FETÖ’nün amacı doğrultusunda örgüt mensubu kolluk görevlileriyle hareket etti. Türkiye’yi ve hükümeti yurt içi ve yurt dışında zor durumda bırakarak itibarsızlaştırma gayesi taşıyan Şişman, 11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bomba yüklü iki aracın patlatılması sonucu 53 kişinin öldüğü, çok sayıda vatandaşın yaralandığı saldırıyı MİT ile ilişkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu’nun şiddet eylemi olarak sunmayı amaçladı.

OPERASYONLARI ERTELEDİ

Şişman, Reyhanlı saldırısının planlayıcısının bağlantılarına yönelik Antakya ve Samandağ’da MİT-Emniyet koordinasyon toplantısında alınan karara rağmen planlanan operasyonu erteledi. MİT tarafından, eylem planlamalarının akamete uğratılmasına yönelik çalışmalar neticesinde Suriye rejimi kaynaklı eylem yapılacağı yönündeki hassas bilgilerin emniyet yetkilileriyle paylaşılmasına karşın Şişman, harekete geçmedi. MİT’ten, Reyhanlı saldırısından 3 gün önce gelen, “Suriye kaynaklı saldırı yapılacak” bilgisini göz ardı eden o dönemde Adana Özel Yetkili Savcısı olarak görev yapan Şişman, MİT yetkilileri ve Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin de bulunduğu görüşmelerde saldırı ihbarını dikkate almadı.

Editör: TE Bilisim