HASAN TAŞKIN / ÖZEL HABER

Devlet eski Bakanı Salim Ensarioğlu, İngilizler’in 2. darbe kalkışmasının zeminini hazırlamak için Güneydoğu’daki Kürt aşiretlerinin milyonluk borçlarını kapattığını iddia eden Perinçek grubunun albayı Atilla Uğur’a, Diriliş Postası üzerinden çok sert yüklendi.

Şerefimizle oynamasınlar

Salim Ensarioğlu, Uğur’un iddialarını ispatlamaması halinde iftiracı durumuna düşeceğini belirterek, “Her daim devletin yanındayız. Aşiret önderleri diyor ki:‘Para ile vatanımızı satmayız. Vatanını satan kimse de aramızda olamaz.’ Bunu söyleyen ya da yazan belgesiyle ispatlaması gerekir. Yoksa müfteri olarak kabul ederiz. Kimse bizim şerefimizle onurumuzla oynamasın” diye konuştu.

Oyunları bertaraf edeceğiz

FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişimine karşı 79 milyonun tek yürek olduğunu anımsatan Ensarioğlu, Türkiye’nin kanlı planları bozacak güçte olduğunu kaydederek, “Güneydoğu’daki aşiret liderleri Osmanlı’dan bu yana devletlerinin yanında yer almışlardır. Türkiye büyük bir devlettir. Bu ülke her isteyenin dilediği gibi hareket edeceği, dilediğini yapabileceği bir yer değildir. Devletin istihbaratı ve güvenlik güçleri ülkemiz içindeki her türlü oyunları bertaraf edecek güçtedir” dedi.

AK Parti sahaya inmeli

Salim Ensarioğlu, ayrıca bölge insanının dinine bağlı olduğunu, bu nedenle de ihanet edenlerle hareket etmeyeceğini ve FETÖ hainleri de barındırmayacağını belirtti. FETÖ’nün bölgeden temizlenmesi için çözüm önerileri sunan Ensarioğlu, dini kanaat önderlerine büyük görev düştüğünü dile getirerek, “AK Parti teşkilatları15 Temmuz gecesi Ankara ve İstanbul’da yaşananları iyi anlatmaları gereklidir. Teşkilatlar daha çok sokağa çıkmalı ve FETÖ tehdidini bu açıdan iyi anlatmalıdır” dedi ve şöyle devam etti:

Kanaat önderlerine çağrı

“Dini kanaat önderleri de özellikle FETÖ’yu iyi anlatmaları gerekir. Bölge insanlarının ‘Seyda’ olarak adlandırdığı medrese hocalarına büyük itibar etmektedirler. FETÖ tehlikesi konusunda Seydaların insanları aydınlatmaları çok önemlidir. Güneydoğu’da FETÖ’nun panzehiri Seyda’lardır. Akademik olarak söylersek bu kişiler bölgenin dini profesörleridir.”

FETÖ Deccal’e benziyor

FETÖ’nün Türkiye’yi bölme hesaplarına giren istihbarat örgütlerinin kuklası olduğuna değinen Devlet eski Bakanı Ensarioğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “FETÖ cemaat değil, istihbarat örgütlerinin din maskesi takan taşeronudur. Dininin ne oluğu bile belli değildir. Ben medrese okudum. Medrese eğitimimde aldığım bilgi ile FETÖ’nunDeccal’ın tarifine çok uyduğunu düşünüyorum. Dolayısı ile FETÖ’nunpanzehiri bölgedeki Seyda’lardır.”

Editör: TE Bilisim