Türkiye’nin başına bela olduğu günden beri Avrupa’nın desteğini gören PKK, sahibini ısırmaya başladı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde terörist başı Öcalan’ın İmralı’da ziyaret edilmesini talep eden terör örgütü sempatizanları, Avusturya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, İsviçre, İtalya, Belçika, Yunanistan, Galler ve Kıbrıs Rum Kesimi’nde onlarca protesto düzenledi.

Yunan polisine saldırdılar

Son olarak Yunanistan’da düzenlenen gösteride PKK’lılar ile Yunan polisi birbirine girdi. Öcalan posteri ve örgütü simgeleyen paçavralarla eylem yapan PKK’lılara müdahale etmekte zayıf kalan Yunan polisi, PKK’lıların saldırısına uğradı.

PKK’nın bütün faaliyetlerine izin veren Almanya’da 17 Ekim tarihinde Frankfurt polisi büyük bir skandala daha imza attı. Frankfurt polisinin resmi Twitter hesabı üzerinden terör örgütü PKK’nın ve elebaşı Öcalan’ın propagandası yapılmıştı. Twitter’da PKK’lılara hitaben “Bu gece sizin için görevdeyiz” mesajının paylaşan Frankfurt polisi, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış” ifadelerini kullanarak terör örgütüne sempatizanlığını ortaya koymuştu.

Teröre destek hiç bitmedi

Avrupa ülkelerinde örgütlenmeye devam eden PKK Avrupalı siyasiler tarafından sürekli destek gördü. Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, zorla para toplama gibi faaliyetleri istihbarat raporlarına yansımıştı.

Almanya, Belçika, Fransa gibi ülkeler PKK başta olmak üzere DHKP/C ve FETÖ gibi terör örgütlerine de kucak açmasıyla tanınıyor. Son olarak Fransa’da Strazburg Valiliği, Avrupa Konseyi çalışanlarının kullandığı araç parkını, PKK terör örgütü taraftarlarının gösterisi ve kurduğu çadır için kullanıma kapattığı ortaya çıkmıştı. PKK taraftarları, Avrupa Konseyi’nin bulunduğu cadde üzerindeki araç parkında 2011’den bu yana gösteri düzenliyor.

Terör örgütü sevicileri!

Terör örgütü PKK, kurulduğu günden beri Avrupa’nın neredeyse bütün ülkelerinden destek gördü. Fransa eski Cumhurbaşkanı Francois Mitterand’ın eşi Danielle, 1998 yılında İtalya’nın başkenti Roma’da korunan terör örgütü lideri için; “Abdullah Öcalan’ın kalbimde çok özel bir yeri var” ifadesini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim