Haklarında terör suçlarından soruşturma bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, İçişleri Bakanlığı’nca görevlerinden uzaklaştırıldı.

Bu gelişmenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu, Twitter’dan alelacele bir açıklama yaptı. Paylaşımında terör örgütlerine her türlü desteği sağlayanların yerine kayyım atanmasını “Milletin iradesini yok saymak” olarak nitelendiren İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: “31 Mart Yerel Seçimleri’nde milletin oylarıyla seçilmiş Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevlerinden alınarak yerlerine kayyım atanması demokrasiyle ve demokratik teamüllerle izah edilemez. Milletin iradesini yok saymak, kabul edilemez. ”

Bu açıklamanın ardından İmamoğlu’na vatandaşlardan tepki yağdı.

Özgür Özel de PKK destekçilerine destek oldu

Kayyım atamaları sonrası İmamoğlu’na benzer, skandal bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den geldi. Özel, PKK’ya destek vermeleri nedeniyle görevlerinen alınanlara kol kanat gerdiği açıklamasında, şunları söyledi:

“Son yol ayrımındaki AKP iktidarı yine demokrasiyi değil faşizmi seçti. Büyük çoğunlukla halkın tercih ettiği belediye başkanlarını görevden almak iktidarın kendi varlığını tartışmaya açmasıdır. Seçimle gelen artık seçimle gitmiyorsa iktidarı elinde tutan darbecidir faşisttir!”

Firari FETÖ’cülerden de PKK’ya destek

Yaşananların ardından firari FETÖ’cüler de sosyal medya paylaşımlarında PKK destekçisi başkanlara sahip çıktı. İmamoğlu ve Özgür Özel ile aynı zamanlarda tek ses halinde PKK’ye desteğini sunan firari FETÖ’cüler, atanan kayyımlara tepkilerini göstererek hükümete hakaretlerde bulundu.

Firari FETÖ’cü Emre Uslu, kayyım atamalarını “darbe” olarak nitelendirdi ve bu söyleme destek çağrısında bulundu:

Editör: TE Bilisim