Terörle mücadele ve küresel krizlere karşı Türkiye aleyhine çalışan Avrupa, 15 Temmuz darbe girişiminde de Türkiye yerine FETÖ’nün tarafını tuttu. Daha 1 ay önce başkent Viyana’da eli kanlı terör örgütü PKK’ya stant açtırıp, propaganda yapan Avusturyalılar, FETÖ’ye tepki göstermek amacıyla evlerini Türk bayraklarıyla donatan Türklere cephe aldı.

“Bayrakları kaldırın”

Avusturya’nın Wiener Neustadt Belediye Başkanı KlausSchneeberger, evlere ve balkonlara asılan Türk bayraklarının kaldırılmasını istedi.Türk bayrağı asılmasının Türkiye siyasetinin Avusturya’ya taşınması anlamına geldiğini ileri süren Schneeberger, “Evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asanlara bu bayrakları derhal kaldırmaları çağrısında bulunuyorum. Bu şehri benimsemeyenin burada yeri yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Ülkeyi terk edin”

Başkomutan Erdoğan’a hakaret eden yüz yüze görüşmesinde ise kedi gibi olan Avusturya Dışişleri Bakanı SebastianKurz ise, Erdoğan taraftarların ülkeden kovmakla tehdit ederek, “Türkiye kökenli insanlar, Avusturya’ya karşı sadık tutum göstermeli. Erdoğan taraftarları ülkeyi terk etmekte serbesttir” diye konuştu. Kurz, ayrıca çifte vatandaşlar için soruşturma açılacağını kaydetti.

“Vatandaşlıktan atın”

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlükçü Partisi’nin (FPÖ) cumhurbaşkanı adayı NorbertHofer, Türk kökenlilerin Avusturya vatandaşlığının iptal edilmesini isterken, Yeşiller Partisi Viyana Eyaleti Sözcüsü JoachimKovacs ise darbe karşıtı protestolarda kullanılan “bozkurt” selamının yasaklanmasını talep etti. Diğer yandan Avusturya Başbakanı ChristianKern ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda, birlikten ayrılmak için referanduma gidebileceklerini ifade ederek, ırkçılık yapmıştı.

Editör: TE Bilisim