Kayseri’de tutuklu olarak yargılanan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda tahliye edilmelerinin ardından yeniden örgütlenmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile İstihbarat Şubesi ekiplerince, Kazımkarabekir Mahallesi’nde bulunan bağ evine düzenlenen operasyonda toplantı yaptıkları esnada gözaltına alınan 10 zanlı ile bunlarla irtibatlı olan, daha önce birlikte toplantılara katıldıkları tespit edilerek yakalanan 2 şüphelinin de emniyetteki işlemleri sona erdi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçen zanlılar adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan zanlıların tutuklu yargılandıkları FETÖ/PDY davalarında tahliye edildikleri, tutuksuz yargılanmalarının sürdüğü, buna rağmen örgüt ile bağlarını devam ettirdikleri belirlenmişti.

FETÖ üyelerinin toplantı yaptıkları esnada bağ evine 7 Eylül’de düzenlenen operasyonda daha önce meslekten ihraç edilmiş öğretmenler F.S.E, A.K, Ş.M, M.Ö, memur E.M.B, belediye çalışanı Ö.F, esnaf M.G, işçi M.S, iş adamları M.Z.G. ve M.A. yakalanmış, önceki gün de bu kişilerle irtibatlı oldukları, birlikte toplantılara katıldıkları belirlenen ve mesleklerinden ihraç edilmiş öğretmen A.V. ile itfaiyeci T.B. gözaltına alınmıştı.

BUGÜN FETÖ OPERASYONLARI VE DAVALARI

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanmasına ilişkin davada 115 sanığa 1 yıl 3 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası verildi.  

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 89 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından 3’ü muvazzaf 13 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi.

Şırnak Uludere’de yasa dışı yollardan Irak’a geçmeye çalışan FETÖ firarisi eski astsubay yakalandı.

Eskişehir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan eski binbaşı gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim