Son dönemde Türkiye karşıtı söylemlerin odağındaki isimlerin başında gelen Avrupa Parlamentosyu raportörlerinden Kati Piri, yeni bir skandala imza atarak Türkiye’nin Avrupa Birliği ile yürüttüğü katılım müzakerelerinin resmen askıya alınmasını istedi.

Piri’nin gerekçe olarak saydığı konular ise, “PKK ve FETÖ terörü ile mücadele, terör finansörlerinin yargılanması” oldu. Taslak raporda 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşananlar ön plana çıkarılması dikkat çekti.

RAPOR İFTİRALARLA DOLU

FETÖ ile mücadele kapsamında başlatılan operasyonlarda tutuklanan, gözaltına alınan ve ihraç edilenleri savunan rapora göre, Bu kişiler için kurulan OHAL Komisyonu’na 125 bin kişinin başvurduğu ve 89 binin hâlâ karar beklediği belirtiliyor. OHAL Komisyonu’nun “bağımsız olmadığı” görüşü savunuldu. Türkiye’de medya ve ifade özgürlüğü olmadığı mesajı verilen taslak raporda, sivil toplum ve temel hak ve özgürlüklerin alanının daraldığı görüşüne vurgu yapıldı. Osman Kavala’nın “keyfi biçimde gözaltında tutulduğu” iddia ediliyor.

SUÇLU HEP TÜRKİYE!

“Çözüm süreci” döneminde terör örgütü PKK’nın ihlallerini, hendek provokasyonlarını görmezden gelen raporda, “Kürt sorunu için barışçıl çözüm” çağrısı da yapıldı. Rapora ilişkin değerlendirmede bulunan Piri, “Türkiye’nin AB’ye entegrasyonunu hedefleyen müzakere sürecine devam etmek mevcut koşullarda tüm saygınlığını yitirmiştir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim