Suat Vilgen/Özel Haber

Fenerbahçe camiasında gündeme bomba gibi düşecek gelişmeler yaşanıyor. 3 Temmuz 2011 tarihinde patlak veren “futbolda şike” süreci sonrası Sarı-Lacivertli camiada tüm şimşekleri üzerine çeken dönemin Türkiye Futbol Federesyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın, Fenerbahçe’ye büyük bir maddi desteğe hazırlandığı ortaya çıktı.

Özür dilemeye hazır

Sarı-Lacivertli kulübe yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Acıbadem Holding’in Sağlık Grubu’nun sahibi olan Aydınlar bir süredir görüşme halinde olduğu Fenerbahçeli idarecilerle arasındaki buzları büyük oranda eritti. Şike sürecinde sarf ettiği “Fenerbahçe bu işten zararlı çıkarsa bu zararı cebimden karşılarım” sözlerinin gereğini yerine getirmek isteyen Aydınlar, sponsorluk adı altında kulübe 30 milyon euro civarında bir destekte bulunma taahhüdünde bulundu. Söz konusu teklifin yanında Aydınlar, Fernerbahçe Üniversite projesine de destek vermeyi de önerdi. Aydınlar’ın yapılan görüşmelerde 3 Temmuz şike sürecinde FETÖ’cü hainlerin tuzağına düşürüldüğünü belirttiği ve bu nedenle tüm camiadan kamuoyu önünde özür dilemeye de hazır aldığını bildirdiği öğrenildi.

Kötü adam ilan edilmişti

Şike süreci öncesinde sponsorluk desteği verdiği Fenerbahçe Kadın Koleybol Takımı’na kazandırdığı başarılarla dikkat çeken Aydınlar, Sarı-Lacirvertli kulübün Aziz Yıldırım’dan sonraki başkanı olarak görülürken şike davasıyla rüzgar tersine dönmüştü. O dönemde Futbol Federasyonu başkanı olan Aydınlar, eylem ve söylemleriyle Fenerbahçe camiasında adeta kötü adam ilan edilmişti.

Özellikle Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından menedilmesi kararı nedeniyle eleştirilen Aydınlar, TFF Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı. Aydınlar, istifasını açıklarken yaptğı açıklamada ise “Fenerbahçe benim eylemlerimden dolayı zarar görürse bu zararı cebimden karşılarım” ifadelerini kullanmıştı.

3 Temmuz hesaplaşması

Sonrasında 2013 yılındaki kongrede Aziz Yıldırım’a karşı Fenerbahçe kulübüne başkan adayı olan Aydınlar seçimi ezici bir farkla kaybetmişti. Yıldırımn kazandığı kongrenin ardından yaptığı açıklamada Aydınlar’a karşı verdiği başkanlık yarışınının “3 Temmuz hesaplaşması” olarak nitelendirmişti.

Editör: TE Bilisim