İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Akademi yerleşkesinde Kültür Sitesi’nde düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, Doğu’da hiçbir ülkenin Batı’da faaliyet gösteren terör örgütlerine silah ve mühimmat göndermediğini, TIR’lar dolusu yardım yapmadığını belirterek, “Avrupa’nın göbeğinde bir terör örgütü kurdurup oraya eğitmen göndermiyor, binlerce tır silah hibe etmiyor.” dedi.

“JANDARMA’DAKİ PROFESYONELLEŞME ORANI YÜZDE 61”

Bu yıl Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde subay, astsubay, lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 7 bin 381 öğrenci bulunduğunu belirten Soylu, bunun neredeyse küçük bir ilçe nüfusu kadar olduğuna dikkati çekti.

2016’da yüzde 51 olan Jandarma profesyonelleşme oranının bugün itibarıyla yüzde 61 olduğunu belirten Soylu, “Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 72, 2020 için öngördüğümüz nihai hedefimiz ise yüzde 81’dir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda ise profesyonelleşme oranımız 2016’da yüzde 71’di, 2017’de bu rakamı yüzde 81’e yükselttik. Bu yıl için de hedef rakamımız olan yüzde 85 seviyelerini yakalamış durumdayız. Bunlar sadece rutin bir personel alımı değil, aslında büyük bir dönüşümdür ve esas itibarıyla 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin yaşadığı sürecin tamamı, başlı başına bir değişim ve dönüşüm hikayesidir. Sadece kapasitemizi arttırmadık, mantalitemizi, hem ülkemizde hem de bölgemizde yaşananlara bakışımızı da değiştirdik.” dedi.

İHA’LARIN TERÖRLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKISI

Bakan Soylu, konuşmasının devamında Jandarma, Sahil Güvenlik ve Emniyet’in aynı çatı altında olmasının iletişim imkânı sağladığını söyledi.

Dijital altyapıların birbirine entegre edildiğini aktaran Bakan Soylu, Sadece kolluk birimlerimizin değil, göç idaresi, nüfus vatandaşlık işleri gibi sivil birimlerin ilgili veritabanlarını da sistem içinde kolluk birimlerimize entegre ettik. Buradan bilgi üstünlüğü sağladık.” dedi.

Öte yandan, devlet olarak Milli Savunma Sanayii’ne ağırlık verildiğinin altını çizen Bakan Soylu, “Bunun çıktılarını bütün kolluk birimlerimizde kullandık. İnsansız hava araçlarımızın başarısı, bugün tüm dünyada kabul görmektedir. Geçen haftanın rakamlarıyla 2018 yılında sadece İHA, İKU, SİHA destekli operasyonlarla etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 342’dir. Bunların 37’si doğrudan SİHA atışlarıyla gerçekleşmiştir. 102 tane de sığınak ve barınak, yine bu hava araçlarımızın desteğiyle imha edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“PKK BİTME NOKTASINA GELDİ”

İçişleri Bakanı Soylu, terörle mücadelenin PKK ve DEAŞ ile sürdürülmediğini belirterek, “Terörle mücadeleyi PKK ve DEAŞ ile değil, onları oynatan kuklacılar ile yapıyoruz. Mağlup edip tarihin karanlıklarına gömeceğimiz de onlar olacaktır.” ifadelerini kullandı.

PKK’nın bitme noktasına geldiğini ve devletin içine yuvalanmış FETÖ’nün de büyük ölçüde temizlendiğini kaydeden Soylu, Türkiye’nin mücadelesinde tarihinde görülmeyen şahsiyetli bir strateji ve yol izlediğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim