15 Temmuz’da 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Antalya merkezli 6 ilde ve Afyonkarahisar’da örgüte yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 53 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya merkezli 6 ildeki operasyonda 20 gözaltı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandıkları gerekçesiyle 24 şüphelinin yakalanması için 6 ilde operasyon başlatıldı.

Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Antalya, Burdur, Ankara, Gaziantep, İzmir ve Kahramanmaraş’te belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 20 zanlıyı gözaltına aldı.

4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Operasyon kapsamında adreslerinde bulunamayan 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltındaki zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Afyonkarahisar’da 33 FETÖ’cü gözaltında

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yürütülen soruşturma kapsamında, 33 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 33 kişi gözaltına aldı.

Aralarında farklı illerden gelerek Afyonkarahisar’da oluşturulan ve örgütün “gaybubet” ismini verdiği evlerde kalan eski hakim, askeri personel, özel okul çalışanları ve kamu görevlileri ile ByLock kullananların da olduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim