AK Parti 26. dönem  Milletvekili adaylarından Doktor Suna Erdinç 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında neredeyse çalmadık kapı bırakmadı.

Suna Erdinç, Türkiye’nin tam bağımsızlığı ve darbelerden arındırılmış bir sistemin ancak Başkanlık sistemiyele gerçekleşeceğine değinerek, “Son 14 yılda AK Parti’nin bir yandan kalkınma, büyüme ve hizmet için çalıştığını, bir yandan da engellerle uğraştığını vurgulayan Erdinç, “Cumhurbaşkanı seçelim, dedik, ‘olmaz seçemezsiniz. 367 icadıyla önümüzü kestiler, darbe senaryoları hazırladılar, Balyoz, Ergenekon, Cumhuriyet mitingleriyle halkın iradesini engellemeye çalıştılar, muhtıra verdiler. Ulusal ve uluslararası basınla sürekli üzerimize geldiler.” ifadesini kullandı.

Dr. Erdinç, 17 Aralık’ta seçilmiş hükümete darbe yapılmaya, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın işbaşından indirilmeye çalışıldığını kaydederek terör saldırılarıyla sürekli hükümetin yıpratılmaya çalışıldığına işaret ederek “En son 15 Temmuz’u hatırlıyorsunuz. FETÖ’cular, alçak teröristler milletin silahlarını milletin üzerine kullanıp, demokrasimizi yıkmaya, parlamentomuzu devre dışı bırakmaya  ve ülkemizi işgal etmeye kalktılar.” dedi.

Hükümete yetkiyi milletin verdiğini ifade eden Erdinç’’ bu çetelerin, cuntacıların ve “Medya” denen bazı kuruluşların, onlarla hareket eden terör örgütlerinin seçilen hükümete ayar vermeye çalıştığını söyledi.

Bir daha bunların yaşanmaması ve sürekli istikrar için artık kararın ve sözün millette olduğuna dikkati çeken Erdinç , “16 Nisan’a ‘evet’ demek, ‘cuntaya dur’ demek,  FETÖ’ye, terör örgütlerine dur’ demektir. 16 Nisan’dan sonra hiç kimse sizin verdiğiniz yetkiyi gasp edemeyecek, patron sadece millet olacak.Tam bağımsızlık için hep beraber EVET diyelim’’dedi.

ERHAN UĞURLU

Editör: TE Bilisim