Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ kasetiyle oturduğu CHP Genel Başkanlığı’ndaki belki de son şansı olan 31 Mart mahalli iradeler seçimi için ittifak temaslarının dışında dışarıdan da akıllara danışıyor. Kaybettiği her seçim arifesinde kendisine bir akıl hocası seçmekle meşgul olan CHP liderinin 31 Mart’ta yönelik birlikte çalıştığı isim Abdullah Gül.

Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran’da çatı aday göstermek istediği ancak Meral Akşener’in direnciyle karşılaştığı Abdullah Gül ile buluştu. Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’nin iddiasına göre Kılıçdaroğlu, Gül görüşmesi 3.5 saat sürdü. Kılıçdaroğluinkar etse de görüşmede yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’na karşı atılacak adımlar ele alındı.

İLK HOCASI DEMİREL

Gül’den danışmanlık hizmeti alan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 yıllık görev süresinde her seçim öncesinde başka bir isimle çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun sırtını dayadığı ilk isim 9. Cumhurbaşkanı ve eski Başbakan Süleyman Demirel olmuştu.

Kılıçdaroğlu, Demirel’e güvendiği 12 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti’ye karşı büyük bir hezimet yaşamıştı.

Aynı Kılıçdaroğlu, 30 Mart’ta işgalci terör örgütü FETÖ ile sırt sırta vermiş, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde de hem FETÖ hem de PKK terör örgütü ile koordineli olarak hareket etmişti.

CİNDORUK’A DA SIRTINI DAYADI

Kılıçdaroğlu, bu isimlerin arasına 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu öncesinde eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’u eklemişti. Kılıçdaroğlu, 17 Mart’ta Cindoruk’u evinde ziyaret etmiş ardından kurt siyasetçi yeni sistemi Cumhuriyet’i yıkmak şeklinde değerlendirip, birde üstüne evete karşı bir blok çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, Adalet görünümlü Pensilvanya yürüyüşü fikrini de Cindoruk’tan aldı. Kılıçdaroğlu-Gül dayanışmasının 31 Mart’ta nasıl bir sonuç alacağı merak konusu oldu.

Editör: TE Bilisim