Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han, ortak basın toplantısı düzenledi.

İkili görüşmede Türkiye-Pakistan arasındaki ilişkilerin ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bununla birlikte de geçmişten bugüne yarına neler yapabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık.” dedi.

“PAKİSTAN’IN KARARI MEMNUNİYET VERİCİ”

Pakistan’ın FETÖ okullarını Maarif Vakfı’na devretmesiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kararın memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Erdoğan, “FETÖ denilen terör örgütüne yönelik Pakistan’ın yüksek mahkemesinin aldığı karara karşı memnuniyetimizi kendilerine ifade ettik. Okulların maarif vakfına teslimi memnuniyet verici adımlardı. Bu dayanışmanın devam edeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE PAKİSTAN’IN YANINDADIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dün olduğu gibi yarın da Pakistan’ın yanında olmaya devam edeceğini belirterek, “Pakistanlı kardeşlerim de ülkemizde güçlü dayanışma içerisindedir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“ÜÇLÜ ZİRVE İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Bugün sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmelerde ilişkilerimizin tüm boyutlarını gözden geçirdik. Bunun yanında çok önemli bir adım atıyoruz. O da daha önce başlamış olduğumuz üçlü İstanbul zirvesi olarak devam eden Afganistan Pakistan Türkiye zirvelerini kaldığı yerden devam ettirelim istiyoruz. Böylece üçlü İstanbul zirvesinde inşallah en yakın zamanda ki 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul’da gerçekleştireceğiz.

Çünkü Afganistan Pakistan Türkiye arasındaki üçlü zirve inanıyorum bir çok sıkıntıların aşılmasına vesile olacaktır.

“ÜÇLÜ ZİRVENİN BARIŞA KATKI SAĞLAYACAĞINI ÜMİT EDİYORUM”

Pakistan Başbakanı Han, yaptığı konuşmada, Pakistan ve Türkiye’nin birbiriyle çok daha yakın iki ülke haline geleceğini belirterek, “Pakistan-Afganistan-Türkiye Zirvesinin Afganistan’da barışa katkı sağlayacağını ümit ediyorum” dedi.

”TECRÜBELERİNİZDEN DERS ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

“Bizim ekonomimizi ayağa kaldırma konusunda 5 milyon konut inşa ederek, böyle bir iddialı planımız var.” diyen Han, “Biz biliyoruz ki burada bu konuda çok tecrübeli inşaat şirketleri var. 6-7 sene içerisinde neredeyse 2 milyon konut inşa edildi Türkiye’de. İnşallah biz de sizin tecrübelerinizden ders çıkarmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

”SAĞLIK REFORMLARI BİZİ ÇOK ETKİLEDİ”

Türkiye’nin sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlardan övgüyle bahseden Pakistan Başbakanı İmran Han, “Gerçekleştirdiğiniz sağlık reformları… Bunlar da bizi çok etkiledi. Hem yeterince gelir sahibi olmayan, herkesin sağlık hizmetlerine ulaşabildiği sigorta sistemi; ki gerçekten medeni bir ülkenin göstergelerinden bir tanesidir. Bizim de ulaşmak istediğimiz hedef. Çünkü Hz. Muhammed’in ulaşmış olduğu tamamen adalet ve bu değerleri temel alan Pakistan’ı geliştirmek istiyoruz. Bu bağlamda sizleri örnek almak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim