İlim Yayma Vakfı Genel Kuruluna katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’nın, referandum sürecinden itibarin Türkiye’ye karşı faşist uygulamaların altın yatan sebeplere dair önemli saptamalarda bulundu.

ONLARDA GİREMEYECEK

Erdoğan, bakanlar, milletvekillerinin ardından yerli ve milli gazetelerinde faşist Avrupa tarafından hedef alındığını vurgulayarak, Türkiye’nin bu duruma kayıtsız kalmayacağını söyledi ve şöyle devam etti: “Daily Sabah’ı Avrupa Parlamentosuna sokmak istemeyenler var. Onun için önerge veriyorlar. Şimdi bunlar neyi getiriyor biliyor musunuz, karşılığını getiriyor. Onlar burada milli, yerli olan bir gazetemizi oraya sokmuyorsa, o zaman siz de bunun karşılığını Türkiye’de göreceksiniz.”

DOĞRU YOLDAYIZ

Avrupa’da özgürlüğün sadece onlara hizmet eden terör örgütleri ve aynı dili konuşan isimler için geçerli olduğunu ifade eder Cumhurbaşkanı Erdoğan, faşist uygulamaların Türkiye’nin doğru yolda olduğunu gösterdiğini kaydederek, “PKK’yı konuşturuyor, FETÖ’cüleri konuşturuyor. Türkiye’den Barolar Birliği Başkanı, oraya gidiyor, bu terör örgütünün uzantılarıyla beraber orada toplantılar yapıyor. Kim bu? Barolar Birliği Başkanı. Sözde hukukçu, sözde profesör… Demek ki istikamet üzereyiz” dedi.

MASKELİ BALO SONA ERDİ

Avrupa’nın Türkiye’yi bölmek isteyen FETÖ ve PKK’nın ana karargahı olduğunu dile getiren Erdoğan, maşalar hezimete uğrayınca hamilerin devreye girdinin bilgisini vererek, “Son günlerde işte Avrupa’da yaşananlar. Ülkemize ve davamıza karşı yürütülen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi” ifadelerini kullandı.

BEDELİNİ ÖDERSİNİZ

Avrupa’ya “Ayağını denk al” mesajı veren Erdoğan, Avrupa’nın karşısında el pençe divan duran eski Türkiye’nin bulunmadığını, yapılan her alçaklığın karşılığını bulacağının altını çizerek, “Bizim dik durmamız lazım. Dikleşmeyeceğiz ama dik duracağız. Bize aba altından sopa gösterenlere diyorum ki ‘o günler artık geride kaldı.”

Sizin tehditlerinize, zorbalıklarınıza boyun eğen bir Türkiye artık yok. Biz tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz. Buna teşebbüs eden her ülke sonuçlarına katlanır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim