ABD’nin Pennsylvania eyaletinde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kampında meydana geldiği bildirilen bir olayı araştırmak üzere kampın etrafını polisin sardığı belirtildi.

“ATEŞ EDİLDİ” İHBARI

Pensilvanya Eyalet Polisi Lehighton bölgesi tarafından yapılan “kamuyu bilgilendirme” raporunda ise olay mahallinde görüldüğü rapor edilen şüphelinin yakalanamadığı belirtildi.

Açıklamada, “Belirtilen tarih ve saatte polisler, bir silahın ateşlendiği ihbarı üzerine belirtilen adrese intikal etti. Güvenlik görevlisi, (kampın) güvenlik girişinin dışında izinsiz bir kişinin olduğu yöne doğru ateş etmiş. Tanımlanamayan kişi olay yerinden kaçmış. Polis memurları bölgedeki aramalarını tamamladılar ve tanımlanamayan kişiyi bulamadılar. Soruşturma sürüyor.” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu şüphelinin tamamen siyah giyinmiş beyaz bir erkek olduğu belirtilen raporda, şüphelinin silahlı olduğuna yönelik bir ifade ise yer almadı.

“BOZUK KAMERALAR” ŞÜPHE UYANDIRDI

“Silahlı şüpheli” olayı, kampın girişindeki kameraların bozuk olduğunun ortaya çıkmasıyla soru işaretlerine neden oldu.

Kampta 3 buçuk yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Austin Davos’un ifadesine göre şüphelinin bulunduğu noktayı gören iki kameranın da çalışmadığı ortaya çıktı.

Muhabirin “şüphelinin eşkaliyle ilgili” ısrarlı sorularına yanıt veremeyen görevli, bu kişinin kameralar tarafından tespit edilmiş olması gerektiği yönündeki soruya, “Burayı gösteren kameralar çalışmıyor.” yanıtını verdi.

Davos, söz konusu iki kameradan birisinin bir süredir bozuk olduğunu, diğerinin ise önceki gün bozulduğunu iddia etti.

Öte yandan FETÖ kampında yöneticilik yapan Emrullah Polat adlı firarinin kamptan ayrılırken kameralara yakalanmamak için bölgeden hızla uzaklaşması da objektiflere yansıdı.

Editör: TE Bilisim