Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan ABD’li casus Andrew Craig Brunson’ın ev hapsinin kaldırılması için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelen casusun avukatı İsmail Cem Halavurt Anayasa Mahkemesine başvuruda bulundu.

Casusun avukatı, müvekkili hakkındaki “ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı” kararına ilişkin İzmir’deki Ağır Ceza Mahkemelerine yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından aynı taleple Anayasa Mahkemesine başvuru formunu gönderdi.

Başvuruda, talebin duruşmalı olarak incelenmesini isteyen casusun avukatı, Brunson’un halen ”ev hapsinde olması sebebiyle” başvurunun öncelikle ele alınmasını ve tedbir kararı verilmesini talep etti.

CASUS BRUNSON’IN CEZA ALMA SÜRECİ

ABD’li din adamı olduğu savunulan Andrew Craig Brunson, FETÖ/PDY ve PKK/YPG/PYD terör örgütleri adına faaliyet yürüttüğü tespit edilmesi üzerine 35 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme casus Brunson’ın sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak cezayı ev hapsine dönüştürmüştü. Daha sonra ise casus İzmir’deki evine cezasını çekmek için getirilmişti.

ÖNCE PENCE SONRA TRUMP

Bruson’ın casusluk suçlarının kanıtlanarak cezalandırılmasını hazmedemeyen ABD Başkanı Donald Trump ve yalağı Mike Pence ise Twitter üzerinden Türkiye’ye tehditler savurmuş pervasızca ekonomik saldırı girişimleri gerçekleştirmişti.

TÜRKİYE ATAĞA GEÇTİ

Türkiye ise Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde söz konusu ekonomik saldırıyı bir fırsata dönüştürerek yerlileşme ve millileşme yolunda ciddi adımlar atmıştı. Öte yandan başta Rusya olmak üzere birçok ülke ile diplomatik ilişkileri kuvvetlendirmişti.

Editör: TE Bilisim