Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Adıyaman, Şanlıurfa ve Mersin illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda gözaltına alınan ve aralarında bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu 15 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallere el konulduğu öğrenildi.

Şüphelilerin, “terör örgütü üyeliği”, “özel belgede sahtecilik”, “vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık” ve “hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak” suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

Çorum merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 14 kişi tutuklandı

Kırıkkale’de 13 gözaltı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Yaylacık Mahallesi’nde FETÖ’ye ait bir eve, toplantı yapılacağı ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

Ekipler, FETÖ/PDY’ye üye oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan A.K, S.L, F.T, K.K, Ç.E, İ.K, A.G, Ö.G, Ö.T, S.Ç, M.K ile yabancı uyruklu A.M. ve N.G’yi Yüksek İhtisas Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

Editör: TE Bilisim