Bay Kemal, Amerika’yı anmadan, darbecileri kınarken; 15 Temmuz’da farklı davranmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD eliyle Venezuela’da yapılmak istenen darbe hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, ‘Dışarıdan müdahaleyi desteklemediklerini’ ifade ederek, “Bu durum dikta yönetimlerinin güçlenmesine yol açar” dedi. Oysa Kılıçdaroğlu, Almanya ve Avusturya seyahatinde bölücü terör örgütü PKK’nın sözde temsilcileri ve FETÖ’cülerle buluşmuştu. Kılıçdaroğlu, Almanya ve Avusturya’da sosyal demokrat partililer ile görüşüp Türkiye’deki 31 Mart Seçimleri için destek istemişti. Aynı Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’daki Darbe Teşebbüsü’nde de tankların arasından geçip Bakırköy Belediyesi’ne sığınmıştı. Kılıçdaroğlu, Venezuela’daki olayların mimarı ABD’yi anmadan, yaşananlara tepki gösterdi. ‘Devrimcilere yazık oluyor’ diyen Kılıçdaroğlu, hem darbeyi destekleyip hem karşı çıktı.

15 TEMMUZ’DA ORTADA YOKTU

2016’da da Bakırköy’de ekran karşısında kahve içerek darbecilerin başarılı olmasını izleyen Kılıçdaroğlu ile belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, kalkışma bastırıldıktan sonra ise uzun bir sessizliğe bürünmüştü. Bugünlerde de seçimler için kampanya çalışmalarına hız veren Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilere açıklama yaparak, “Venezuela’ya dışarıdan müdahaleyi doğru bulmuyorum” dedi. Türkiye’nin karşısında kim varsa, onlarla birlikte hareket eden Kılıçdaroğlu, Venezuela için ise “Dışarıdan müdahaleyi asla doğru bulmuyorum.

Orada halk kendi iradesiyle kendi yöneticilerini seçer. Dış müdahale, dikta yönetimlerinin güçlenmesine yol açar. Sırtını bir başka egemen güce dayamış olan bir iktidar da hiçbir zaman halkına hizmet edemez. Gücünü aldığı egemen devlete çalışır” şeklinde konuştu. Aynı Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yüzde 52 ile seçilen meşru hükümet için hiçbir zaman aynı ifadeleri kullanmadı.

Editör: TE Bilisim