Referandum için son durağa gelinirken Başbakan Binali Yıldırım, yine EVET dalgasının hızlı yükseldiği İzmir’deydi. Yıldırım’ın ilk durağı partisinin İl Başkanlığı’nın düzenlediği Sivil Toplum Buluşması programı oldu. Yıldırım, burada Cumhurbaşkanlığı Sistemi sonrasında Türkiye’de oluşacak siyasi konjonktüre yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. 16 Nisan’ın Türkiye düşmanı darbeci, işgalci FETÖ’nün ölüm günü olacağına vurgu yapan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz işgal girişiminde yaşadıklarını şöyle anlattı:

TORUNUMA CEVAP VEREMEDİM

“15 Temmuz gecesi diyorum ki arkadaş, insanların üzerine bomba yağdırıyor şu uçaklar, uçak kaldırın, bunları uzaklaştırın. Ne dese beğenirsiniz, ‘Efendim yazılı emir gerekir’. ‘Ben sana sabah yazılı izini gösteririm’ dedim. Şimdi yazılı izin orada, bol bol hatırasını yazsın. Bu da bize bir şey gösteriyor; bu sistemin arızası var. Ben torunuma cevap veremedim. Bana diyor ki ‘dede bunlar bizim askerimiz değil mi’, evet. ‘Niye bizim insanların üzerine bomba atıyorlar.’, 11 yaşındaki çocuk söylüyor bunu. Ne diyeceksiniz söyleyin bana. Bunun cevabı pazar günü verilecek.”

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte uç siyasetin biteceğini, cumhurbaşkanın yüzde 50+1 oy alması gerekeceği için uzlaşının, kardeşliğinin pekişeceğini dile getirerek, “Bu yapılan düzenlemeler bütün partiler için geçerlidir. Eminim ki çalışan, çabalayan, milletin gönlüne giren herkes için iktidar yolu açılıyor. Türkiye’yi kucaklayan herkes için iktidar yolu açılıyor ama ‘ben bölücüyüm, bölge partisi olacağım, ben filanca etnik grubun, filanca dini grubun iktidarı için çalışıyorum’ diyene iktidarın yolu kapanıyor. Bölücülüğün, ayrımcılığın yolu kapanıyor, birliğin, beraberliğin yolu açılıyor, sistem bu. Bunun memleket için ne zararı var?” dedi.

“SEN KAÇIYORDUN KILIÇDAROĞLU”

Yıldırım’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’na fena çattı. Kılıçdaroğlu’nun küçük gördüğü gençlerin vatan için kendilerini feda ettiğini hatırlatan Yıldırım, “Bu anayasa 1825 yaş arasındaki 9,5 milyon gencimiz için de yapılıyor ama buna niye karşı çıkıyorlar, ‘Efendim gençler bu işten anlamaz.’ Sen belediye başkanının evinde bütün gece otururken o gençler meydanlardaydı, o gençler bayrak elde, ezan dilde bu ülkeyi korumak için meydanlara indi” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim