Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Bozdağ’ın gündemi ABD’nin FETÖ’nünelabaşı Gülen’i iadesi, kamu kurumlarındaki temizlik ve darbe destekçisi Batı medyası vardı. ABD’de Obama’da dahil olmak üzere tüm devlet kurumlarının 15 Temmuz darbe girişiminin FETÖ tarafından gerçekleştirdiğinin bilindiğinin tespitin yapan Bakan Bozdağ, “Bunun Fetullah Gülen’in elebaşı olduğu, Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup Türk Silahlı Kuvvetleri, polis ve sivil ayağı da dahil teröristlerce Fetullah Gülen’in emir ve komutası altında yapıldığı konusunda kimsede bir tereddüt yoktur” diye konuştu.

Gülen’i iade edin

Bakan Bozdağ, ABD’nin terörist elbaşı Gülen’i saklamasının iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyeceğinin altını çizerek, “Amerika Birleşik Devletleri yöneticileri, Fetullah Gülen’i savunmakta ve onu Amerika Birleşik Devletleri’nde tutmakta haklı bir nedene sahip değiller. Bunu söylerlerse, bu siyasi değerlendirmelerdir. Bu karar, hukuki bir karar olmayacaktır. Şimdi, iade etmesine uluslararası hukukta bir engel var mı?” ifadelerini kullandı.

3 bin hakim- savcı alınacak

Kamudaki FETÖ temizliğine de değinen Bakan Bozdağ, yargıdaki tasfiyelerin hukuki süreçlere ilişkin bir engel çıkarmayacağını belirterek, avukatlara şu müjdeyi verdi: “Vatandaşımız sıkıntıya düşmeyecektir. Bununla ilgili tedbir aldık. Bizim kasım ayında yapmayı düşündüğümüz bin 500 kişi hakim ve savcı alımı sınavı vardı. Bu yaşanan gelişmeler üzerine de 3 bin kişi hakim ve savcı alacağız. Bunların 800’ü avukatlıktan hakim ve savcı olacak. 2 bin 200’ü de diğer hukuk fakültesi mezunlarından hakim ve savcı alımı olacak.”

Savcılar çalışıyor

Bakan Bozdağ, 246 kişinin şehit edildiği, Meclis’in bombalandığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın suikast girişimi atlattığı darbe girişimini tiyatro olarak yorumlayan alçaklara sert çıkıştı. Savcıların darbe destekçilerine ilişkin çalışmalar yürüttüğünün bilgisini paylaşan Bakan Bozdağ, “Avrupa’da veya başka bir yerde bu işe ‘Tiyatro’ diyenler, bu işin arkasında, içinde olanlardır. Kim ki bu işe tiyatro diyorsa, adım gibi eminim bu işin bir yerinde varlar. Dış desteğin tarafıdır, içeride de bu işin tarafıdır. Bu Fetöş’ün adamları… Sosyal medyada bunun tiyatro olduğunu söyleyenlere bakın sadece bir inceleme yapın, şu an savcılar inceliyor zaten bunları. Bakın büyük bir kısmı bu Fetullah Gülen’in emir komutası için ölmeyi ‘şeref’ zanneden zavallılar” değerlendirmesini yaptı.

Bu adam bir sapık

15 Temmuz darbe girişimini yönetin FETÖ elebaşı Gülen’in, vatandaşa hakaret ettiği açıklamalara değinen Bakan Bozdağ, bu şahsın bir sapık olduğunu belirterek, “Kendisi Pensilvanya’da saraylarda yaşayacak. Gaz veriyor ve tehdit ediyor. Hem kendi adamlarını hem bunun karşısında duran halkı tehdit ediyor. Öbür tarafta sanki cennet-cehennem kontrolünde, azapla tehdit ediyor. Adam haşa dünyanın da hakimi, ahiretin de hakimi gibi davranıyor. Bu bir sapıklıktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim