MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada gazetecilere açıklama yapan Usta, Yunan Danıştayı’nın 251 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan darbeci teröristlere verdiği iltica kararına sert tepki gösterdi.

Türkiye’de darbe girişimi yapan örgütün FETÖ olmasına rağmen Yunanistan’ın bu tutumunun anlaşılamadığını vurgulayan Usta, şunları söyledi:

“YUNANİSTAN’IN BU KARARI SİYASİ KARARDIR” 

Türkiye’nin en zor zamanlarında bile komşu olarak Yunanistan’ın imdadına yetiştiğini ifade eden Usta, “Komşuluk hukukuna çok dikkat ediyoruz ancak Yunanistan FETÖ’yü destekleme tavrından vazgeçmelidir. Yunanistan’ın bu kararı siyasi karardır. Bu kararları anlamak ve kabul etmek mümkün değil. FETÖ’cülere iltica hakkı vermemesi lazım. Bu kişilerin bir an önce Türkiye’ye iade edilmesi ve Türkiye’de adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda Yunanistan’ın kararını hiçbir şekilde anlamak mümkün değil. Yunanistan mahkemesinin siyasi değil, hukuki karar vermesi lazım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim