Meclis’teki AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “F-35’ler olmazsa, başkası olur” diyerek, Rusya’dan S-400 Savunma Sistemleri’nden sonra savaş uçakları SU-57’lerin de alınabileceğini söyledi. Erdoğan, S-400’lerle ilgili çözüm yolları aranması konusunda ABD Başkanı Donald Trump ile mutabık kaldıklarını belirterek, “Trump’a S-400 Sistemi’nden vazgeçmemizin söz konusu olmayacağını, aktive edilmemesi yönündeki aşırı ısrarın egemenlik haklarımıza tecavüz anlamına geleceğini söyledim” dedi. Erdoğan sözlerine devamla, “F-35 Projesi’ndeki mevcut uzlaşmaz tavır sürerse Türkiye’nin başka arayışlara girme zorunda kalacağını da söylediklerini” iletti. Erdoğan, Türkiye’siz hiçbir hesabın tutmayacağına dikkat çekerek, “Bölgemizdeki hiçbir hesabın, Türkiye’nin rızası ve desteği olmadan hayata geçirilemeyeceği gerçeğini anlatmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TUZAKLARI BOZUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütlerinin Suriye’deki varlığının zorlaştığını belirterek, “Buradan bir kez daha tekrarlamak istiyorum: Suriye, Irak’ın kuzeyi başta olmak üzere, ülkemize yönelik terör tehditlerinin tamamı sona erene, son terörist etkisiz hâle getirilene kadar mücadelemiz sürecektir. Aynı şekilde, Amerika’da faaliyetlerini yürüten FETÖ elebaşı ve mensuplarıyla ilgili taleplerimizi, bu ziyaretimizde bir kez daha tekrarladık. Bu konudaki kararlılığımızdan en küçük taviz vermiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin önüne kurulan tüm tuzakları bozdukları, tüm senaryoları parçaladıklarının altını çizerek, “Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin menfaatlerini savunmak için dünyanın dört bir yanında mücadelemizi sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

“Bin lira emekli maaşı” yalanı da çöktü!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bin liranın altında emekli maaşı ödendiği iddiaları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de bin liranın altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal” dedi. CHP’nin 17 yıl boyunca her yapılan yatırım engellensin diye davalar açtığını, nümayişler yaptığını, kürsülerde nutuklar çektiğini belirten Erdoğan, “Aynı CHP’nin şimdi işsizlikten yakınıyor olmasının takdirini milletimize bırakıyoruz. CHP Genel Başkanı’nın bir başka yalanı ülkemizde hâlâ 1000 liranın altında emekli maaşı alan 847 bin kişinin bulunduğudur. Buradan, tıpkı bir anasınıfı öğrencisine anlatır gibi tekrarlıyorum: Türkiye’de bin lira altında emekli maaşı alan yoktur Bay Kemal” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim