FETÖ/PDY üyesi Fuat Avni olarak bilinen Said Sefa’nın avukatlığını, 24. Dönem CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün üstlendiği belirlendi. Öte yandan CHP’li eski vekilin, FETÖ’den ihraç edilen hakim Mustafa Başdaş ve mülki idare amiri Cihangir Köksal’ın da avukatlığını yaptığı öğrenildi.

CHP’li Tunceli milletvekili avukatlığını üstlendi

Kemal Kılıçdraoğlu’nun kasetle, CHP Genel Başkanlık görevine geldiği 12 Haziran 2011 seçimlerinde Tunceli’den milletvekili olarak seçilen Hüseyin Aygün’ün 15 Temmuz 2016 hain kalkışma gecesinde vatandaşların kanını döken hainlere sahip çıktığı belirlendi. Aygün’ün 15 Temmuz işgal girişiminin ardından Said Sefa’nın savunması için duruşmaya katıldığı görüntüler ayyuka çıktı.

Said Sefa, “Darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt yöneticiliği” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

FETÖ’cü hainleri savundu

Öte yandan Hüseyin Aygün, darbe girişiminin ardından HSYK tarafından meslekten ihraç edilen FETÖ’cü hakim Mustafa Başdaş ve yine 15 Temmuz darbe girişiminden sonra İçişleri Bakanlığı’nca hakkında FETÖ’den işlem yapılan Cihangir Köksal’ın avukatlığını da üstlendi.

Kaynak: FETÖ Gerçekleri

Editör: TE Bilisim