Sabri İşbilen/İstanbul

Batı Afrika ülkelerinden Cezayir’e hareketi öncesi basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Cezayir, Moritanya, Senegal ve Mali’yi kapsayan bu ziyaretin, tarihi anlamda çok ciddi öneme sahip olduğunu kaydetti.

Erdoğan, “Cezayir bizim bölgedeki en güçlü ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Hele hele doğalgaz tedarikimiz bakımından 4. sırada. Cezayir ile ilişkilerimizi 2006 itibariyle, dostluk ve işbirliği anlaşması temelinde askeri, iç işleri, savunma sanayi ve kültürel alanda güçlendirmek istiyoruz. Ziyaretim sırasında hem ikili münasebetlerimizi hem de bölgesel konuları ele alacağız. Kudüs, Suriye ve Libya gibi ülkelerimizi etkileyen konularda istişareler yapacağız” değerlendirmesini yaptı.

BM’NİN SURİYE’DEKİ ATEŞKES KARARI

Terör örgütü FETÖ’nün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika’da bulunduğunu belirten Erdoğan, ziyaret ettiği ülkelerde bu konuların da ele alınacağını söyledi.

Toplantı sırasında soruları da yanıtlayan Erdoğan, BMGK’nın kararına ilişkin bir soruya, “Suriye’deki Doğu Guta’yı kapsayan sürece ilişkin buradan karar çıktı. Çıkmasına rağmen iki gündür orada bu ateşkes uygulanmıyor. Süreç acımasız şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Salih Müslim’in Çekya’da yakalanmasına ilişkin de Erdoğan, “Konunun Interpol ayağı var. Oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri ve Adalet bakanlarımız takip ediyorlar. Bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ TROLLER İDARE ETMEYECEK”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir soruya karşılık da Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu söylenenler veya belki ifadem biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın konuşmasında belli bir yerinde duygusallık olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm böyle bu trollerin yaptığı açıklamalardaki bu tür kabine vesaire filan hiçbir şey söz konusu değil. İstifası asla söz konusu değil.

Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birliğini, beraberliğini bozmaya yönelik adımlardır. Türkiye’yi troller idare etmeyecek.”

Sanatçılardan Zeytin Dalı’na tam destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Cengiz Kurtoğlu, Hasan Kaçan, Cemal Hünal, Kadir Çöpdemir, Sibel Can, Serdar Gökhan, Burak Hakkı, Demet Tuncer, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ ve Osman Soykut’un bulunduğu sanatçıları Beylerbeyi Sarayı’nda kabul etti.

Sanatçılar, kabul sırasında özellikle Zeytin Dalı Harekâtı ve terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerimize verdikleri desteği ifade ettiler. Türkiye’nin devleti ve milleti ile bütün zorlukları aşabilecek kudret ve iradeye sahip olduğunu belirtip, bu vesile ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutladılar.

Editör: TE Bilisim