AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, 31 Mart Mahalli İdareler Yönetimi seçimlerine ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Gökçek, Ankara ve İstanbul’da yapılan bütün sayım “hataları” ve hilelerin FETÖ’cüler tarafından yapıldığını vurgulayarak, polis ve savcılığın yapacağı incelemeyle bu ilişkileri mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı.

“CHP SAYIMDAN NİYE KAÇIYOR?”

31 Mart seçimlerine şaibe düştüğü iddiasının kuvvetlendiği süreçte CHP’nin adeta yangından mal kaçırır gibi İmamoğlu ve Yavaş’ı Belediye Başkanı ilan etme çabasına değinen Gökçek şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi soru şu… Ortada bir hile yoksa CHP sayımdan niye kaçıyor? 2014’te Yavaş Ankara seçimleri için bir tek somut delil sunmamıştı ama sayımda ısrar etmişti. Şimdi ortada yüzlerce somut delil var ama CHP sayılmasın diyor. Adalet mi bu?”

“CHP YALOVA’DA İTİRAZ ÜZERİNE SEÇİMİ KAZANMIŞTI”

CHP’nin Yalova’da yaptığı itiraz üzerine seçim kazandığını anımsatan Gökçek, “CHP Yalova’da seçimi kaybetmişti. CHP itiraz etti ve seçimi kazandı. Şimdi sizin itirazınız hak, bizim itirazımı niçin hak değil?” dedi.

“YAPACAĞIMIZ ŞEYLERİ ABD’YE Mİ SORMALIYIZ?”

ABD’li Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün haddini aşan açıklamalarını da değerlendiren Gökçek şu ifadeleri kullandı:

“ABD DIşişleri bizim seçimlerimiz için açıklama yapıyor; ‘ÖZgür ve adil seçim demokrasinin önemli parçası. Buna meşru sonuçların kabul edilmesi de dahil…’ yapacağımız şeyleri ABD’ye mi sormalıyız?”

“BAKLAYI ÇIKARDILAR”

BBC News’teki skandal habere değinen Gökçek şöyle devam etti:

“Ve baklayı ağızlarından çıkartıyorlar…’Erdoğan hapisteki muhalifleri bırakmalı’ Kim bu muhalifler? Tabiki FETÖ’cüler… Şimdi anladınız mı konuyu?”

Editör: TE Bilisim