Yurt dışında yürüttüğü başarılı operasyonlarla terör örgütlerine ağır darbe vuran Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 53 vatandaşın öldüğü Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik’i Suriye’de yakalayarak Türkiye’ye getirdi.

SORGUYA ALINDI

Aranan teröristler listesinde “mavi” kategoride yer alan, Reyhanlı saldırısında Suriye istihbaratıyla irtibatı sağlayıp failleri yönlendiren Yusuf Nazik’i , güvenli yollardan Türkiye’ye getirilip sorguya alındı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Tüm aşamalarının MİT unsurlarınca gerçekleştirildiği operasyonla ele geçirilen Nazik, ön sorgusunda Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf etti.

SURİYE İSTİHBARATI İTİRAFI

Sorgusunda saldırı emrini Suriye istihbaratından aldığını belirten Nazik, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak.”

YERLİ VE MİLLİ OPERASYONLARA BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ

MİT, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik’i Suriye’de yakalayarak sınır ötesi operasyonlarına bir yenisini daha eklemiş oldu.

MİT, daha önce FETÖ’nün Azerbaycan kasası olarak görev yapan İsa Özdemir ile Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yürüten Salih Zeki Yiğit’i Ukrayna’da yakalamıştı.

ÖRGÜTÜN GABON VE KOSOVA YAPILANMASI DA ÇÖKERTİLMİŞTİ

MİT, Nisan ayında FETÖ/PDY’nin orta Afrika ülkesi Gabon’daki yapılanmasını çökerten bir operasyon düzenleyerek örgütün 3 elebaşını Türkiye’ye getirmişti.  Silahlı terör örgütü FETÖ’nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT’in operasyonuyla ele geçirilmişti.

Mart ayında da Kosova istihbaratıyla etkin işbirliği içinde operasyon gerçekleştiren MİT, FETÖ’nün 6 üst düzey mensubunu yakalamıştı. Cihan Özkan, Kahraman Demirez, Hasan Hüseyin Günakan, Mustafa Erdem, Osman Karakaya ve Yusuf Karabina adlı şahıslar, MİT tarafından özel bir uçakla Türkiye’ye getirilmişti.

SOSYAL MEDYA UZMANI DA YAKALANMIŞTI

MİT, darbe girişiminden sonra yurt dışına kaçan FETÖ’nün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan’ı Ukrayna’dan Türkiye’ye getirmişti.

MİT FETÖ’nün sosyal medya uzmanını Türkiye’ye getirdi15 Temmuz

MİT, iki üst düzey FETÖ’cüyü daha Türkiye’ye getirdi!Türkiye

Editör: TE Bilisim