Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında FETÖ’cü cunta ve destekçisi ABD’ye çok sert sözler sarf etti. Bahçeli, kumaya sızan FETÖ yapılanmalarına da değindi. MHP lideri, darbe girişimini tertipleyenin TSK değil, FETÖ’cü hainler olduğunu, söz konusu teröristlerin Türk askerini temsil edemeyeceğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

Ruhlarını kiralamışlar

“FETÖ’cü kalkışmaya karışan kim varsa, bu hain teşebbüse kim ortak olmuşsa ismi, unvanı, mevkisi ne olursa olsun Türk askeri değildir, asla da olamayacaktır. Türk askeri şereflidir, onur sahibidir; vatan ve millet sevgisinin bedelini de gerektiği zaman canıyla, kanıyla ödemektedir. Şerefsizden asker olmaz, olana da asker denmez. Buna rağmen, aklını kiraya vermiş, ruhunu Pensilvanya’daki efendisine devretmiş, sonra da dönüp suyunu içip ekmeğini yediği ülkeye namlu çevirmiş bir onursuz ve omurgasıza Türk askeri demek vebaldir, günahtır, bühtandır.”

Emperyalizmin hücresi

Türkiye’nin birçok darbe girişimi ile karşı karşı kaldığını ancak 15 Temmuz’un en alçakçası olduğunu kaydeden Bahçeli, “15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür ve bunun tarafları 1919’lu yıllardaki emperyalist komplonun uyuyan hücrelerinden başkası değildir. FETÖ terör örgütü düşmanın ta kendisidir, din ve iman muhalifidir” diye konuştu.

OHAL bir vasıta

3 ay boyunca sürecek OHAL’a yönelik eleştirilere sert çıkan Bahçeli, FETÖ’nün kamudan temizlenmesinin önemine dikkat çekerek, “FETÖ terör örgütünün ve bunun yanında duran her türlü zararlı ve hıyanet oluşumların tamamıyla temizliği için OHAL bir yöntem, bir vasıtadır” şeklinde konuştu. Bahçeli ayrıca, kamudaki tasfiyelerde iyece araştırma yapılması konusunda hükümete tavsiyede bulundu.

ABD’li generaller araştırılmalı

Bahçeli, FETÖ’cü cuntaya destek verdiği iddia edilen ABD’ye de sert mesajlar verdi. ABD’li generallerin Türkiye’ye gelip yaptıkları görüşmelerin incelenmesini talep eden Bahçeli, emperyalistlerin iç savaş planına dikkat çekerek, “ISAF Komutanı bir ABD’li generalin FETÖ darbe girişimini hazırlayan ve yönetenler arasında bulunduğu dillendirilmektedir. Bu ABD’linin 15 Temmuz öncesinde, Türkiye’ye 2 defa gizlice geldiği, Erzurum ve Adana İncirlik Üssü’nde sır dolu görüşmeler yaptığı konuşulmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

İlişkiler hasar görür

“Şayet bu iddialar doğruysa, yani hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir ve ABD bunun altından kalkamayacaktır. ABD, 15 Temmuz’un içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir. Bu demektir ki ABD ve küresel güç merkezleri Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeyi planlamaktadır.”

Osmanlı şamarı yediler

FETÖ’nün kan emici haçlıların Türkiye hücresi olduğunun tespitini yapan Bahçeli, milletin alçak örgüte Osmanlı şamarı indirdiğini kaydederek, “Fethullahçı Terör Örgütü bunların Türkiye’ye tutunmuş ortakçılarıdır. 12 Eylül’de ‘Bizim çocuklar kazandı’ diyorlardı. Çok şükür, 15 Temmuz’da onların gayrimeşru çocukları kaybetti, bu kez Türk milleti kazandı, Türkiye ayaklandı, ayıklandı ve yeni bir tarih yazdı. Tankların önüne milli irade dikildi, teröristlere Osmanlı şamarını korkusuzca indirdi. İster FETÖ, ister kanlı iş birlikçisi PKK/PYD, isterse aynı karanlık yolun yolcusu IŞİD olsun, Türkiye’yi geçemeyecekler, Türk milletini yenemeyeceklerdir” değerlendirmesini yaptı.  

Editör: TE Bilisim