Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Türk ekonomisinin yapı taşlarından olan TESK temsilcilerini ağırladı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada ekonomik başarı öyküsünü aktarırken, FETÖ’nün uluslararası düzeyde alçak planlarına değindi. Başbakan Yıldırım, Türkiye ekonomisinin terör saldırıları, darbe girişimleri ve faiz lobisinin baskılarına rağmen 27 çeyrektir aralıksız büyüdüğünü aktararak, şu ifadeleri kullandı:

27 çeyrektir büyüyoruz

“2002’den bugüne milli gelirimizi her yıl yüzde 5’e yakın artırdık. 2009’daki dünya krizinden, hatta 2002’den bu tarafa 27 çeyrek boyunca hep büyüdük. Dünya küçüldü, Türkiye büyümeye devam etti. Sıkıntılı günlerimizde bile büyümeye devam ediyoruz. 2002’den bugüne kadar 7 milyon vatandaşımıza iş, aş kapısı sağladık. Sadece 36 milyar dolar olan ihracatımızı 2015’te tam 4 kat artırarak 144 milyar dolara çıkardık. Aynı anda hem DAEŞ ile hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yaparak bunları başardık.” Yıldırım, Türkiye’nin yatırım notunu kıran Moody’s’e de ayar verdi. Yıldırım, hükümetin sadece millete hesap vereceğini aktardı.

Kimse bize ayar veremez

Başbakan, 15 Temmuz işgal girişiminde milletten Osmanlı şamarı yiyen FETÖ’cü teröristlerin yeni ihanet girişimlerine de konuşmasında geniş yer verdi. Yıldırım, FETÖ’cü alçakların, uluslararası arenada Türkiye’yi karalamak adına her türlü adımı attığının altını çizerek , “O ‘himmet’ diye garip gurebadan, ablalardan, abilerden, esnaftan topladıkları paraları, kuruş kuruş topladıkları paraları, o yabancılara, lobi şirketlerine, televizyon şirketlerine, gazetelere, siyasetçilere oluk oluk dağıtıyorlar ama burunlarından fitil fitil getireceğiz. Memleketini gidip böyle şikayet etmenin kimsenin yanına kar kalmayacağını, bu ülkeye ayar çekmenin kimsenin haddi olmadığını elbette görecekler” diye konuştu.

FETÖ’cüleri barındırmayın

Yıldırım, ayrıca esnafları FETÖ’cü teröristlere karşı uyardı. FETÖ’ye destek veren herkesten hesap sorulacağını dile getiren Başbakan, kimsenin teröristleri himaye etmemesi gerektiğini söyleyerek, “Aranızda bölücülere ve FETO’culara asla yer vermeyin. Kendi içinizden bu mikropları temizleyin. Bunların memlekete bir faydası yok, bunların millete de bir faydası yok. Bunların ihanetlerinin bedelini 15 Temmuz’da beraber ödedik. Eğer bu ihanetin hesabını sormazsak, 241 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz bizden davacı olur. Onların hakkını ödeyemeyiz. Onun için bu mesele, büyük bir mesele, bunu beraber çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

PKK sorunu var 

Başbakan Yıldırım, devletin 32 yıldır mücadele verdiği PKK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ne verdiği zarara da değindi. Yıldırım, eli kanlı örgütün Kürtler’in en büyük düşmanı olduğunu ve bölgenin kalkınmaması için hain eylemler yaptığını ifade ederek, “Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye’de Kürt sorunu yok. Kürtlerin, PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun, bizi her bakımdan geri koyuyor. Bölgedeki işler geri kalıyor, yatırımlar geri kalıyor. Kim zarar görüyor. Orada yaşayan vatandaşlarımız zarar görüyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim