Ekrem Özden / Konya

2014 yerel seçimlerinin ardından AK Parti’ye geçmesiyle tarihinde görmediği hizmeti görmeye başlayan Konya’nın Bozkır ilçesi, Belediye Başkanı İbrahim Gün’ün yoğun çabalarıyla her gün yeniliklerine bir yenisini daha ekliyor. Geçtiğimiz günlerde Konya’nın Seçuklu Belediyesi ile ortaklaşa olarak yapılan kapalı pazar yerini faliyete geçiren Bozkır Belediyesi, bugün de yapımı tamamlanan Bozkır şehir konağını, belediye ek hizmet binasını ve tarihi hükümet konağını vatandaşların hizmetine sundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in katıldığı görkemli açılış töreninde Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, AK Parti Bozkır İlçe Başkanı Memduh Çelmeli, MHP Bozkır ilçe Başkanı Ata Küçükduran,  AK Parti Bozkır İlçe Teşkilatı, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Açılışta, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mehter takımı da sahne aldı.

“16 Nisan’da ‘EVET’ rekoru kıralım”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak hazırlanan sinevizyon gösterisinin sunulduğu törende, konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edilen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, eskiden kenarda-köşede kalmış bir ilçe görünümünde olan Bozkır’ın bugün Konya’nın en önemli ilçelerinden biri haline geldiğini belirterek, projelere maddi-manevî desteklerini esirgemeyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çok teşekkür etti. Gün, konuşmasında şunları kaydetti: “Geldiğimiz noktada hem bizler, hem de Bozkır dışında yaşayan 250 bin hemşerimiz ilçemizle gurur duyuyor. Yönetime geldiğimizden beri hiç boş durmadık, çok güzel projelere hep birlikte imza attık, Allah nasip ederse bunları daha da çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz ve 16 Nisan referandumunda da inşallah ‘EVET’ rekoru kıracağız”

“Bozkır’ı Konya’nın incisi yapacağız”

Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün’ün konuşmasının ardından vatandaşlara hitap etmek üzere sahneye davet edilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konuşmasına “Havası-suyu sert, insanı mert Bozkırlılar’ı yürekten selamlıyorum” diyerek başladı.  Büyükşehir Yasası çerçevesinde bugüne kadar Bozkır’a aktarılan kaynakları ve bitirilen projeleri anlatan Akyürek, yaptığı açıklamada, “Bugün burada şehir konağımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Şehir konağımız Bozkır’a çok yakıştı. İçerisinde yüzme havuzu, aerobik salonu, fitness salonu ve birçok kurs odaları bulunuyor. Belediye Başkanımız İbrahim Gün’ün kendi başlattığı ve bitirdiği belediye ek hizmet binasının açılışını gerçekleştiriyoruz. Mahallelerimizdeki çocuk oyun parklarının, mahalle konaklarının, çağlayan yayla yolunun, çağlayan yaylasındaki 5 bin tonluk grup suyu deposunun, prestij caddenin, tarihi belediye binası restorasyonu gibi saymakla bitiremeyeceğimiz birçok eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, Bozkır’a 3 yeni prestij proje daha kazandırıyoruz. Bu projelerimiz bu yıl itibariyle ihaleye çıkılarak yapılacak. Otogar, Modern mezbahane ve Çarşamba çayı rekreasyon projesi, Bozkır’ı marka şehir haline getirecek ve önemli eksiklikleri giderecek. Hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Bozkır’a trilyonlar yatırdık. Bir çok önemli projeye imza attık, ama bunları yeterli görmüyoruz, inşallah bundan sonra da Bozkır’ı Konya’nın incisi yapacağız. Çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Tören, kurdele kesiminin ardından şehir konağının ve açılışı yapılan diğer projelerin ziyaretleriyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim