Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Moldova’da Cumhurbaşkanı İgor Dudon ile ortak basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz’da 251 kişinin şehit olduğu hain işgal girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusunda önemli uyarılarda bulunan Başkan Erdoğan, terör örgütü ile mücadele konusunda Moldova’dan tereddütsüz destek beklediğini ifade etti.

“TÜRKİYE-MOLDOVA DOSTLUĞUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE HAREKET EDELİM”

Başkan Erdoğan ile Moldova Cumhurbaşkanı Dudon ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, FETÖ ile mücadelede Moldova’dan tereddütsüz destek beklediklerini belirterek, “Bu haklı mücadeleye kara çalmak isteyenleri, Türkiye-Moldova dostluğuna yakışacak şekilde hareket etmeye davet ediyorum.” dedi.

MOLDOVA’YA FETÖ UYARISI

FETÖ ile mücadele konusunda Moldova’ya uyarılarda bulunan Erdoğan, “Özellikle Silahlı Kuvvetlerimize sızmış, polisimize sızmış, yargımıza sızmış, devletimizin bütün kademlerine sızmış bir terör örgütüdür. Bu terör örgütü, aynı çalışmalarını şu anda Moldova’da da yapmak, devletin kademelerine sızmak suretiyle burada da aynı adımları atabilir.” dedi.

“İKİ DEVLET BANKAMIZ MOLDOVA’DA ŞUBELERİNİ AÇACAK”

Başkan Erdoğan, Halk Bankası ve Ziraat Bankası elemanlarını Moldova’ya göndermek suretiyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, “En kısa zamanda bu iki bankamızdan biri veya ikisi Moldova’da şubelerini açacaklar.” dedi.

“TÜRKİYE MOLDOVA’NIN İSTİKRARLI OLMASINA KATKIDA BULUNDU”

Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dudon ise yaptığı açıklamada, “Türkiye, milli çıkarlarımızın korunması ve iyi ilişkiler kurma hususunda önemli örnek.” dedi.

Türkiye, Moldova’nın istikrarlı ve güçlü olmasına katkıda bulunduğunu ifade eden Dudon, “Milli yasalarının Gagauz özerkliğinin de öngörüleceği şekilde anayasaya alınması gerektiğini söylüyorum. Geçen sene parlamento Gagauz özerkliğini dikkate almayan ve herkes tarafından kabul edilmemiş yasaları geçirdiğinde ben bunları reddettim. Bütün yasaların ve özerklik garantilerinin çok yakın sürede anayasamızda yer almasını istiyorum.  Bunun için şahsım adına size taahhütte bulunuyorum. 24 sene önce biz bunu hep birlikte gerçekleştirdik ve bu böyle kalacak.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim