Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM’de şehit ve gazilere hakaret etmesinin ardından harekete geçen 15 Temmuz Derneği, suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Cihangir İslam hakkında soruşturma başlatıldı.

15 Temmuz Derneği’nden yapılan açıklamada, Cihangir İslam’ın, 1 Kasım Perşembe günü Gazi Meclis’te yapmış olduğu konuşmasında 15 Temmuz hain işgal girişimi,  canıyla kanıyla engelleyen şehit ve gazilerimize hakaret eden son derece vahim, ahlaktan yoksun ve vicdansız bir konuşma yaptığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz Derneği olarak, bu konuşmayı protesto etmek için bugün saat 14:30’da Saadet Partisi İstanbul İl Binası önünde şehit aileleri ve gazilerimizle birlikte basın açıklaması yapacağız. Akabinde saat 15:00’de Çağlayan Adliyesi’nde Cihangir İslam hakkında suç duyurusunda bulunacağız”

Saadet Parti’li Cihangir İslam, dün Meclis’te yaptığı konuşmada,  “Ocaklar sönsün diyor insanlar. Soyları kurusun diyor. Allah belalarını versin diyorlar” bedduasıyla 15 Temmuz’da 251 kişiyi katleden FETÖ’nün Pensilvanya’da saklanan teröristbaşı Gülen’in alçaklığını tekrarlamıştı.

Cihangir’in ihanet dolu sözleri bununla da sınırlı kalmadı.  Saadet Parti’li Cihangir, Meclis kürsüsünden sarf ettiği “15 Temmuz’da iki batıl çatıştı” şeklinde başlayan sözleri ile FETÖ’cü hainlerle 15 Temmuz şehit ve gazilerini aynı kefeye koydu.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Suç duyurusunun ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Saadet Partili İslam hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurum ve organlarını aşağılama”, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Twitter’daki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesindeki “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile 215. maddesindeki “suçu ve suçluyu övme” suçlarından resen soruşturma açıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim