Yunanistan, yangına körükle gitmeyi sürdürüyor. Dışişleri Bakanlığı’nın, Ege adalarının 1923 Lozan ve 1947 Paris Antlaşmaları gereğince silahtan arındırılması gerekliliği hatırlatması, Yunan basınında büyük tepki yol açttı. Tek taraflı olarak karasularını genişletmeye kalkan, Ege ve Akdeniz’de oldubittiyle sınır ilhakı yapmaya çalışan, söz konusu adaları askeri üsse çeviren Atina’yı (beklendiği üzere) destekleyen bir tavır takınan Komşu medyası, “Türkiye yine sayıklıyor” ifadelerini kullandı.

HABERLER MAKSATLI

Sayıklama ifadesi, Yunan basınında bir kişi veya kurumun akıl mantık çerçevesinden uzak demeçler verdiğini vurgulamak için kullanılıyor. Söz konusu şaşkın ifade, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de sıklıkla tekrarlanıyor. Bununla da yetinilmeyerek, Türkiye’nin “Bitmek bilmeyen bir şekilde hak iddia ettiği” yalanı ortaya atılmak suretiyle Ankara adeta kendi evinde kiracı durumuna düşürülmeye çalışılıyor.

PKK VE FETÖ DRAMASI

Öte yandan hapisteki PKK ve FETÖ’cüler üzerinden Avrupa medyasında insan hakları güzellemesi yapılmaya devam ediliyor. Alman haber kanalı Deutsche Welle, söz konusu tutuklu kişilerin “Erdoğan rejimi karşıtı oldukları için” hapiste olduklarını öne sürerek, insanlık dışı koşullarda tutulduklarını iddia etti.

TÜRKİYE HEP SUÇLU!

Avrupa medyasında geleneksel olarak bulunan Türkiye’ye alerjik anlayışın gerektirdiği üzere, açlık grevindeki PKK’lıların sağlık durumlarının kötüleşmesinin faturası da devlete kesildi. Türkiye’nin bu tür “insanlık dışı” eylemlerle Avrupa’dan gittikçe uzaklaştığı yazıldı. Yani başka bir deyişle, “Avrupa’ya yaklaşmak için PKK ve FETÖ’cülere kötü davranmayın” mesajı yinelendi.

Çipras’tan Türkiye’ye Doğu Akdeniz tehdidiDünya

Yunan basını: “Türkiye savaş çıkartacak!”Dünya

Editör: TE Bilisim