Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni’nde FETÖ ile mücadele, bununla birlikte Suriye ve Irak’taki terör oluşumlarına ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’yü aklamak için mağduriyet algısı oluşturan CHP’ye de sert çıkıştı. Yargı ve emniyet güçlerinin samimice çalıştığını belirten Erdoğan, mağdurlar ordusu iddialarının gerçeğini yansıtmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

Şehitlerin hesabını kim verecek?

“Zaman zaman bazı şeyler söyleniyor, ‘Efendim mağdurlar var.’ Kusura bakmayın mağdur falan yok. Niye yok? Yargı, kolluk kuvvetleriyle birlikte burada samimi davrandığı sürece, burada mağdur yoktur. Samimi davranmıyorsa, ilgili mercilere müracaatla nasıl hakları iade ediliyorsa, onların da hakları kendilerine iade edilir. Burada bazı yanlışlar, hatalar olmuyor değil, o da olabilir, doğrudur fakat unutmayın ki benim 241 şehidimin, 2 bin 194 gazimin hesabını kim verecek?.”

Süreci uzatmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 241 kişinin katili, işgalci FETÖ’nün teröris başı Gülen’i himaye etmeye devam eden ABD’ye ateş püskürdü. Erdoğan, ABD’nin Türkiye ile yaptığı anlaşmaya sadık kalmadığını ve bahaneler üretmeye devam ettiğinin altını çizerek, “Hem stratejik müttefik olacağız hem de farklı şeyler konuşulacak, olmaz böyle bir şey. Eğer bu vermeme süreci uzarsa, devam ederse, seslendireceğimiz çok hassas şeyler de olacaktır” dedi.

Terör koridoru olmayacak

ABD’nin, DAEŞ terör örgütünü temizlemek için PKK’yı sürekli silahlandırmaya ve Suriye’de terör koridoru oluşturmaya çalıştığına değinen Erdoğan, “Kusura bakmayın, biz güneyimizde, Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmaya Türkiye olarak müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yanlış yoldasınız

Bölgenin istikrarı ve huzuru için mücadele veren Türkiye’ye karşı terör örgütlerini güçlendirmeye çalışanların hata yaptığının tespitin yapan Cumhurbaşkanı, “Bir tarafta kar-zarar hesabı, diğer tarafta hayat-memat meselesi vardır, bunu iyi görmemiz lazım. Türkiye’nin bölge ile ilişkisini kendi çıkar hesaplarıyla karıştıranlara mesajım şudur; Terör örgütleriyle iş tutmak, ateşle oynamak gibidir. Bu ateş bizi teğet geçer ama korkarım ki onunla oynayanları cayır cayır yakar” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim