FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği ve ‘mor Beyin tuzağı’ adı verilen uygulamalarla iradeleri dışında ByLock’a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun belirlenmesinin ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul’daki terör davalarını görmekle yükümlü mahkemeler, listedekilerin durumlarını incelemeye aldı.

Başsavcılığın örgüte yönelik soruşturmaları kapsamında tutuklanan, haklarında başkaca yeterli delil bulunmayan ve kullandıkları numaralar son listede yer alan 26 kişi belirlendi. Söz konusu 26 şüphelinin tahliyesine karar verildi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 17 farklı ağır ceza mahkemesi de haklarında ‘’silahlı terör örgütüne üye olmak’’ suçundan 175 sanığın durumunu ele alarak, tahliyelerine karar verdi.

YENİ TAHLİYELER GELEBİLİR

Tahliye olanlar arasında, Cumhuriyet gazetesi davasının sanığı Yusuf Emre İper ile aralarında polis, asker, avukat, öğretmen ve kamuda çalışanların yer aldığı öğrenildi. İstanbul ağır ceza mahkemelerinin liste üzerindeki incelemeleri devam ediyor.

YENİ KHK GELİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 11 bin 480 GSM numarasının kullanıcıların iradeleri dışında ‘ByLock’ IP’lerine yönlendirilmiş olduğunun tespit edilmesi üzerine mağdur olanlara ilişkin yeni düzenleme nasipse hayata geçirilecek.

Buna göre, tek delil ByLock gösterilerek ihraç edilenler görevlerine iade edilecek.

KHK ile meslekten sadece bu nedenle ihraç edilen yaklaşık 2 bin kişinin mesleğe dönüşlerinin yolu açılacağı, bu KHK’nın birkaç gün içinde hazırlanarak Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin beklendiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim