Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Aliağa’daki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu kampüsünde bugün ikinci kez görülen duruşma kimlik yoklamasıyla başladı. Duruşma gizli tanıkların dinlenmesi ile devam ediyor.

ABD’Lİ YETKİLİLER VE YABANCI BASIN MENSUPLARI DA BULUNUYOR

ABD’li papaz Brunson’un yargılandığı davayı izlemek için ABD Konsolosluk yetkilileri ve çok sayıda yabancı basın mensubu da izleyiciler arasında bulunuyor.

Bu arada, duruşma için cezaevi kampüsü girişinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma, cezaevi kampüsü güzergahına iki arama noktası kurdu.

Davayı izlemek isteyenler bu arama noktalarında geçtikten sonra cezaevine kampüsüne ulaştı.

TRUMP VE PENCE SERBEST BIRAKILMASINI İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda, Andrew Craig Brunson’un serbest bırakılması yönünde çağrıda bulunmuşlardı. Trump, ABD’li papaz Brunson’un Türkiye’de suçsuz yere yargılandığı belirterek, “Amerika’da iyi bir beyefendi ve Hrıstiyan lider olan Rahip Brunson yok yere Türkiye’de yargılanıyor ve zulme uğruyor. Ona casus diyorlar ben ondan daha fazla casusumdur. Umuyorum ki evine ve ait olduğu güzel ailesine dönmesine izin verilecek.” ifadelerini kullandı.

Mike Pence yaptığı paylaşımda, “serbest bırakılmasının zamanı geldi.” ifadesini kullanmıştı.

İddianameden

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına 9 Aralık 2016’da suç işlediği iddiasıyla tutuklanan Brunson hakkındaki iddianamede, Brunson’un din adamı görüntüsü altında terör örgütleri PKK ve FETÖ adına suç işlediği ve bu örgütlerin genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, bu örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı belirtilmişti.

Brunson’un, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ’nün Ege Bölge imamı firari sanık Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali tespit edilmişti.

ABD’den papaz Brunson ile ilgili yeni açıklama!Dünya

Trump’tan skandal tweet! FETÖ ajanı papaza sahip çıktıDünya

Editör: TE Bilisim