Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya’da bir restoranda muhtarlarla bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerindeki koalisyon krizine dikkat çeken Bakan Tüfenkci, o dönem Türkiye’yi hükümetsiz bırakan şer odaklarının 15 Temmuz hain işgal girişimini gerçekleştirdiğini söyledi.

MİLLETİN SİVİL DİRENİŞİ DARBEYE “DUR” DEDİ

FETÖ’nün darbe girişimiyle milletin millete kırdırılmaya çalışıldığına dikkati çeken Tüfenkci, o gün milletin sivil direnişi ile darbeye “dur” dediğini ifade etti.

ALGI OPERASYONLARI ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR

15 Temmuz işgal girişiminin ardından Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının arttığını, şu anda da kredi derecelndirme kuruluşlarının not indirimi ile ekonomik darbe yapmaya çalıştığını belirten Tüfenkci,  “Türkiye’nin 2013’te yakaladığı en düşük enflasyon ve faiz oranları karşısında hayrete düşenler, Türkiye’ye Gezi olaylarıyla kumpas kuranlar, o gün faizleri, enflasyonu yükselterek bu millete fatura ödetenler, bugün farklı senaryolarla insanlarımıza algı operasyonları çekmeye çalışıyorlar. Evet, millet değişim istiyor. Millet gerçekten kendini temsil edenleri listelerinde görmek istiyor, bunda hiçbir şüphe yok ve herkes bunu özgürce dile getirebilir. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu noktada gereken titizliği ve hassasiyeti gösterecek.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’I YALNIZLAŞTIRMA KONUSUNDA OPERASYON VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yalnızlaştırma noktasında Türkiye çapında bir operasyon olduğuna dikkat çeken Bakan Tüfenkci, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İşte ‘Cumhurbaşkanlığında cumhurbaşkanımıza vereceğiz, milletvekilliğinde şuna, buna vereceğiz.’ Bu bir operasyondur. Eğer çatı adaylarını çıkarabilselerdi, eğer bir ittifakla cumhurbaşkanı adaylarını çıkarabilselerdi o zaman başka bir hikaye yazacaklardı. Şimdi askersiz komutan oluşturma adına, güçlü mecliste güçsüz bir AK Parti veya iktidar oluşturma adına bir takım operasyonlar yapılıyor. Ama ben inanıyorum ki millet bu operasyonu da bozacak. Biz milletin ferasetine inanıyor, güveniyoruz. Bu partinin rotasını millet çizdi, inşallah bundan sonra da milletin dediği olacak. Onun için zaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtik. Artık bundan sonra milletin iradesinin dışında bir şey olmasın diye, vesayet odakları güç devşirmesin diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtik.”

Bakan Tüfenkci: Not indirimleri algı operasyonunun bir parçasıTürkiye

Editör: TE Bilisim