Hasan Taşkın/ Özel Röportaj

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Diriliş Postası’na verdiği mülakatın ikinci bölümünde, 15 Temmuz’da 248 vatanı şehit edip, Meclis’i bombalayan, TSK’nın ana kademesini rehin alan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast düzenleyen alçak FETÖ’yü analiz etti.

FETÖ klasik bir örgüt değildir

Külünk, FETÖ’nün sol terör örgütlerinden farklı bir yapılan ile kurgulandığını, kuruluş amacının Türkiye’yi teslim almak olduğunu ifade ederek, “FETÖ klasik bir örgüt değildir. FETÖ Türk devletini teslim alma projesidir. Bürokrasiyi çökerterek, TSK’yı çökerterek etkisiz bir TSK, Türkiye’yi etkisiz bir devlet haline getirerek, Ortadoğu’nun itirazsız bir coğrafya haline getirilme projesinin adıdır” diye konuştu.

Erdoğan’ı anlamıyorlar

FETÖ’cü hainlerin tasfiyesini değerlendiren Külünk, devletin bağımsız olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a herkesin destek vermesi gerektiğini beyan ederek, “FETÖ operasyonları devletin bağımsızlık ilanıdır. 1952 yılından bu yana devleti kontrol eden güncün, elinden devleti alıp bu devletin inşasının merkezinin Ankara olduğunu, Hacı Bayram Veli Hazretleri ve birinci meclis olduğunu ifade etmektir. Erdoğan’ı bu anlamda kimse anlamıyor” ifadelerini kullandı.

FETÖ’nün üst aklı

Milletvekili Külünk, Fetullahçı Terör Örgütü’nü yönetin, Türkiye ile ilgili kanlı planlar yapan odağı da deşifre etti. FETÖ’nün hem silahlı, hem finansal, hem istihbari, hem de din bozguncusu bir terör örgütü olduğuna vurgu yapan Külünk, bu hain şebekeyi yönetenlerin dünyayı felakete sürükleyen azınlıklar olduğunu kaydederek, “FETÖ’nün üst aklı küresel sermaye, para oligarklarıdır. Her sabah kalktığımızda dolar, euro paratisini kim bize merak ettiriyorsa, Merkez Bankası’nın faiz kararlarını kim bize merak ettiriyorsa, Wall Street de hangi haberler çıkmış kim merak ettiriyorsa o akıldır” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:

Türkiye’yi teslim alma projesi

“Londra borsasında, dünya da ekonomik durgunluk olmasına rağmen, dünya bir finans krizi yaşıyor olmasına rağmen, bir takım şirket hisselerinin tepe yapıp, ertesi sabah dip yapmasını kim bize merak ettiriyorsa FETÖ’nün arkasındaki akıl, o akıldır. Yani Hıristiyanlığı bir felsefi akıma dönüştürerek, itirazsız bir Hristiyanlık dünyasına kim Vatikan’ı teslim alarak dönüştürdüyse ve Vatikan’ı kıpırdattırmıyor ise FETÖ’nün arkasındaki akıl, o akıldır. FETÖ bir devlet projesidir. Yani FETÖ ile Cumhuriyet’in kuruluşunda Mustafa Kemal’e yaptıramadıklarını, FETÖ örgütüne yaptıracaklardır. Yeni Türkiye onlar için kuşatılmış, çökertilerek teslim alınmış Türkiyedir. ”

Editör: TE Bilisim