Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de “101 Dev Eser”in toplu açılış töreninde konuştu. Yıldırım, CHP’nin kale olarak gördüğü, ancak vatandaşa hizmeti unuttuğu İzmir için müjdeleri sıraladı.

TÜP GEÇİŞ VE GERDANLIK

Megakent İstanbul’un kıskandıran projelerinin İzmir’de de inşa edileceğinin sözünü veren Başbakan, “İzmir’in Marmaray’ını, tüp geçişini bu sene içinde ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. İzmir Körfezi’ne bir tüp geçiş ve bir gerdanlık takacağız. Çiğli’den Narlıdere’ye artık 6 dakikada geçecek İzmirli. İzmir’e çok yakışacak” diye konuştu.

İZMİR’DE FETÖ-PKK DENİZE DÖKÜLÜR

Yıldırım, evetçileri denize dökmekle tehdit eden CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’u, İzmir’den azarladı. İzmir’de milli iradenin değil, milleti tehdit eden, Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan teröristlerin deniz döküleceğini dile getiren Başbakan, “CHP’li bir densiz milletvekilinin dediği gibi demiyoruz, İzmir vatanseverleri denize dökmez, İzmir PKK’yı, FETÖ’yü denize döker, Türkiye düşmanlarını denize döker. İzmir ile sen dalga mı geçiyorsun? İzmir, istiklalin, zaferin başarıyla kazandırıldığı şehirdir. İzmir, Cumhuriyet’i kuran şehirdir. İzmir, demokrasiyi, çok partili hayatı başlatan şehirdir. İzmir, her zaman Türkiye’nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Sizin gibi kin, nefret kusan insanların İzmir’de yeri yok, İzmirlilerin arasında yeri yok” şeklinde konuştu.

MİLLETE TABİ OLUN

Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne de değinen Başbakan, yeni sistem ile Türkiye’nin büyük bedeller ödediği vesayetin biteceğini, CHP’nin ise vesayete sırtını dayadığı için hayır dediğini ifade ederek, “Vesayetten bu ülkeye hayır gelmez. Milletin iradesine tabi olun. İtaat edin millete, rahat edin. Millete karşı, millete rağmen siyaset olmaz, 16 Nisan’da da millete karşı siyasetin işe yaramadığını siz de göreceksiniz” dedi.

Editör: TE Bilisim