Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun üçüncü durağı Senegal’e hareket etmeden önce Novakşot Havalimanı’nda mevkidaşı Muhammed Veled Abdulaziz ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin savunma sanayi alanında son yıllarda ciddi işler başardığını ve tecrübelerini Moritanlılarla paylaşmak istediklerini belirten CUmhurbaşkanı Erdoğan, “Sahil ülkelerinin karşı karşıya kaldıkları terör tehdidini en iyi anlayan ülkelerin başında şüphesiz ki Türkiye vardır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın girişimiyle oluşturulan G5 Sahil Ortak Gücüne 5 milyon dolar katkıda bulunacağımızı geçen hafta ilan ettik.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gerçek dostlarımızın meydana çıktığı gecedir

15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen hain işgal girişimine ilişkin konuşan Erdoğan, “15 Temmuz, bizler için aynı zamanda gerçek dostlarımızın da meydana çıktığı gecedir.” dedi.

Erdoğan, FETÖ ile mücadelede Türkiye’ye verdiği destekten mevkidaşı Muhammed Veled Abdulaziz’e teşekkür ederek, “Ayrıca, Moritanya makamlarına FETÖ ile mücadelede bize verdikleri destek için de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Moritanya’daki Feto okulları Maarif Vakfımıza devredildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Maarif Vakfı oluşturduklarını belirterek, bu vakfın görüştüğü ülkelerin Milli Eğitim Bakanlıklarıyla ortak teşebbüsler oluşturduğunu anlattı. Erdoğan, “Moritanya’daki Feto okulları Maarif Vakfımıza devredildi. Vakfımızın Moritanya’da hayırlı hizmetleri Moritanya Milli Eğitim Bakanlığıyla birlikte sunacağından hiç şüphem yok.” ifadelerini kullandı.

“Kendi çalar, kendi oynar”

ABD’nin Kudüs’ü Filistin işgalcisi İsrail’in başkenti ilan etme kararına değinen Erdoğan, “Amerika’nın Kudüs’ü kendisi için büyükelçilik olarak ilan etmiş olması bizleri asla bağlamaz. Bizde bir söz var; ‘Kendisi çalar kendisi oynar.’ Bunu Birleşmiş Milletler de gördü, nitekim 128 ülke Amerika’nın karşısında dik durdu. Amerika ise kasaba niteliğindeki 8 ülke ile beraber oradan ancak çıkabildi. Hiçbir zaman güç haklı değildir, Hak güçlüdür. Orada bunu gördük. Kudüs konusunda durduğumuz yerden asla taviz vermeyeceğiz. Kudüs Filistin’in başkentidir. Bunu da zaten ilan ettik.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Moritanya’dan ayrıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moritanya’nın başkenti Novakşot’tan özel uçak “CAN” ile TSİ 01.20’de ayrıldı.

Editör: TE Bilisim