İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na Ekrem İmamoğlu’nu gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kimi aday göstereceği merak edilen iki ilçe Ataşehir ve Beşiktaş…

Buzgate skandalının başrol oyuncusu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2017’nin Aralık ayında İçişleri Bakanlığı tarafından “İmar Kanunu’na, Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’na, Devlet İhale Kanunu’na aykırı hareketle Görevi Kötüye Kullanma, Belediyenin/Kamunun zararına sebebiyet verme, İhaleye Fesat Karıştırma, Haksız Mal Edinme, kamu görevlilerinin Gerçeğe Aykırı Belge Düzenlemesi” suçlarından dolayı görevinden alındı. İçişleri BakanlığIı’nın raporunda Battal İlgezdi ve terör cenazesinde boy gösteren eşi CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin Buz Rezidans’ta 17 dairesinin bulunduğu, aynı yerde Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Ömer Tuncay Ceylan’ın kardeşi Onur Okay Ceylan’ın da dairesinin bulunduğu ortaya çıkarılmıştı. İlgezdi’nin rezidans kıyağıyla 2014’te adaylığı garantilediği iddia edilirken, iİlgezdi ailesinin Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’na da daire verdiği belirlenmiş, skandalın gün yüzüne çıkmasının ardından Kılıçdaroğlu, daireyi yok fiyatına satmak zorunda kalmıştı.

MASUM İLAN ETTİ

Ataşehir Belediyesi’ndeki yolsuzluğa el konulmasının ardından İngiltere ziyaretini yarıda kesip panikle Türkiye’ye dönen Kemal Kılıçdaroğlu, belediyede düzenlediği basın toplantısında kullandığı, “Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler ve benim isteğim üzerine savcılığa gidip kendisi başvurmuştur. Soruşturma yapın diye. O soruşturmaların tamamından aklanmıştır” ifadesiyle Battal İlgezdi’yi aklamıştı.

YOLSUZLUĞUN HER ÇEŞİDİ

İçişleri Bakanlığı, Beşiktaş Belediyesi’ndeki milyonlarca liralık yolsuzluk çarkına da 4 Ocak 2018 tarihinde el koymuştu. Bakanlık, “Belediye hizmetlerinin zorunlu bağışa tabi tutularak iş sahiplerinden zorla para alınması, usulsüz ihale ve ruhsat verilmesi, kamu malının özel şahısların menfaatine kullandırılması ve bunun karşılığında haksız menfaat temin edilmesi” suçları nedeniyle

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil’i görevden uzaklaştırmıştı.

FETÖ’YÜ SAVUNDU

Kılıçdaroğlu, delillere rağmen Haznedar’ı yere göğe sığdıramadı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, FETÖ ile yakın ilişkiler kuran Haznedar için “ Belediye başkanımızı FETÖ’cülükle suçluyorlar; bazen iftira tutmaz. Ne FETÖ’cüsü kardeşim” demişti. Kılıçdaroğlu’nun hakkında FETÖ iddialarını reddettiği Hazinedar’ın FETÖ’nün 15 Temmuz işgal girişiminin 1 gün öncesinde yurt dışına çıktığı tespit edilmişti. Hazinedar, FETÖ’nün siyasi ayağının elebaşlarından firari terörist Akın İpek’in sahibi olduğu Koza İpek Grubuna kayyım atanması sırasında, “Türkiye’nin önemli kurumlarından bir tanesine böyle fütursuzca el konulmasının tamamen siyasi olduğu ortada. Koza İpek Grubu farklı düşündüğü için cezalandırılıyor. Bir şeyi unutmasın kimse; Türkiye’de şu anda Koza Grubuna yapılan bu müdahalenin örneği yoktur” ifadeleriyle FETÖ sözcülüğü yapmıştı.

ADAY GÖSTERMEYECEK

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yolsuzluk iddialarından sıyırdığı Battal İlgezdi ve Murat Hazinedar isimlerini, yeniden Ataşehir ve Beşiktaş Belediye başkan adaylığı için düşünmemesi kafalarda derin soru işaretleri bıraktı. Kılıçdaroğlu, kendisine göre hiçbir suçu bulunmayan İlgezdi ve Hazinedar isimlerinin üstünü neden çizdiği merak konusu oldu?

Editör: TE Bilisim