TRT Genel Müdürlügü’nde medya kuruluşlarının Ankara Temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’yi şikayetine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye yeni operasyon sinyaline ve FETÖ’cüler için tek tip kıyafet uygulamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

ABD’nin DAEŞ terör örgütüne karşı PKK terör örgütünü kullanmasının yanlış bir seçim olduğunu belirten Bakan Bozdağ, Türkiye’nin DAEŞ’e en büyük darbeyi vuran ülke olduğunu, PKK’yı da aynı sonun beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Planlar yapıyoruz

“Sınırlarımızın ötesinden gerek Afrin’den gerekse de başka bölgelerden Türkiye’ye dönük her türlü eylem, her türlü saldırı anında karşılık bulacaktır. Ülkemizin ve bölgemizin çıkarlar için gerekli adımları atmakta da tereddüt edilmeyecektir. Hangi adım ne zaman atılır, nasıl atılır buna dair değerlendirmeleri devletimizin ilgili birimleri, hükümetimizin bakanları, Sayın Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız yapıyorlardır.”

Bozdağ, Alman Focus dergisi’ne “Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliği yok” şeklinde skandal açıklamalarda bulunup Merkel’in yüzünü güldüren Kılıçdaroğlu’na açtı ağzını yumdu gözünü. Kılıçdaroğlu’nun, FETÖ ve PKK’yı besledikleri için Almanya’ya tepki koyması gerekirken, Türkiye yerine Almanya’dan tavır aldığını ifade eden Bakan Bozdağ, “Acaba siz Türkiye’den mi yanasınız, bütün bu olup biten olaylar, tartışmalar konusunda; yoksa Almanya’dan yana mısınız? Siz, bütün bu Türkiye ile Almanya arasındaki tartışmalarda Alman hükümetini mi yoksa Türk hükümetini mi haklı görüyorsunuz? Darbecileri, Almanya’nın himaye etmesini doğru mu görüyorsunuz, Türkiye’nin bunu eleştirmesini yanlış mı görüyorsunuz? PKK’ya karşı Almanya’nın tutumunu doğru mu görüyorsunuz yoksa Türkiye’nin eleştirilerini yanlış mı görüyorsunuz?”

Kılıçdaroğlu’nun Focus’a verdiği mülakattın devamında söylediği “Erdoğan’ı 2019’da vereceğiz” sözünü de değerlendiren Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun referandumdaki yüzde 48’lik hayırcı bloku kendisine mal ettiğini dile getirerek, “Benim kanaatim Kılıçdaroğlu kendi aday olacak. Adalet yürüyüşüne bakarsanız, psikolojiyi siz benden iyi biliyorsunuz. Konuşmalarına baktığımız zaman ‘Ben planladım, ben yaptım, ben yürüdüm’ diyor. Sürekli ‘ben, ben’ konuşuyor. Vatandaşlarımıza hitap ederken de ‘ben’i öne çıkarıyor” dedi.

KHK ile tek tip kıyafet

Bozdağ, ayrıca FETÖ’cü vatan haini Gökhan Güçlü’nün kahraman yazılı tişört ile mahkemeye gelmesinin ardından gündeme taşınan tek tip kıyafet uygulamasının geleceğine ilişkin konuştu. Kıyafetin renginin netleştiğini ancak yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydeden Bakan Bozdağ, “Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak kanun hükmünde kararnamelerden birine o düzenleme konulabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim