15 Temmuz‘da İBB’nin işgalinden sorumlu en rütbeli sanık olan, darbe girişiminden yargılanan İBB Sivil Savunma eski Sekreteri Mehmet Tunç’un “hazır ol” şeklinde bekleyerek karşıladığı darbeci albay Zeki Demir, 15 Temmuz gecesi vatandaşlara hedef gözeterek ateş açtı.

Tunç ile buluşan darbeci Demir’in daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye binasını ele geçirdiği, hedef gözeterek ateş ettiği, polislerle çatıştığı ve darbeci askerleri koordine ettiği görüntüler, güvenlik kameralarına yansıdı.

YARALIYKEN BİLE HALKA ATEŞ AÇTI

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından, İBB’deki darbecilerin direnmesi ve polisle çatışması sonrası Demir polis ekipleri tarafından vuruldu. Demir, vurulduktan sonra bile, güvenlik güçlerince piyade tüfeği alındığında beylik silahını çekerek etrafındakilere ateş etmeye çalıştı.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Demir de diğer darbe sanıkları gibi savunmasında inkar yolunu seçti. Demir, darbe girişiminde vurulduğunu ve hafıza kaybı yaşadığını iddia ederek, “Gözlerimi hastanede açtım. Gerek polislere gerek savcılığa verdiğim ifadede hiçbir şeyi hatırlamadığımı söyledim. Şimdi de hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Dava kapsamında savunma yapan tutuklu sanık erlerin hepsi, sanık Demir’in halka ateş açtığını, birçok insanı yaraladığını söyledi. İddianamede yer alan görüntülerde de sanık Demir’in ateş açtığı görüldü.

Firari 5 FETÖ’cü yakalandıGündem

FETÖ’cü eski öğretmenlere hapisGündem

Editör: TE Bilisim