Türkkan; ‘FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı” Adil Öksüz hakkında “Adil Abi, cemaatte Genelkurmay başkanı seviyesinde, Akın Öztürk hakkında ise “İşin başında Öztürk Paşa olduğunu sanmıyorum, o sadece bir kukla” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan, mahkemede önemli açıklamalarda bulundu. Türkkan’ın 40 sayfalık ifadesinden önemli başlıklar şöyle;

“DAEŞ’den farkı yok”

“Hayatımda ilk defa hür irademle konuşuyorum. Gariban, zeki bir çocuktum, bana sahip çıkıldı, o yaşlarda kanıma girildiğinin farkında değildim. Ben vatan haini değilim. Hiçbir insan evladı kendi askerine, vatandaşına, polisine mermi sıkmaz. DAEŞ’den hiçbir farkı yok. DAEŞ de terör örgütü, bunlar da…”

“Gülen’i Mehdî olarak görürler”

“Ortaokuldayken askeri liseye girmem için benimle ilgilendiler. Sınavdan önce sınav sorularını verdiler. Soruların aynısı çıktı. Lise ve Harp Okulu’nda da abilerle görüşmeye devam ettim. Bu abiler hiçbir zaman asker olmaz, sivil olur. Gülen’i Mehdi olarak görüyorlardı. Abiler, ‘O bizim mehdimiz’ diyorlardı. 3-4 ay himmet vermeyince, ‘Hz. Ömer malının yarısını bağışladı’ diye örnekler veriyorlardı. Personel şubesinde subayından astsubayına, generaline kadar paralelci olmayan yoktur.

“Darbe olacak dediler”

“Son olayda, ben emir subayı olduğum için Adil Abi benimle görüşürdü. Adil Abi herkesle görüşmezdi, cemaatte Genelkurmay Başkanı seviyesindedir. 13 Temmuz günü Genelkurmay Başkanı Başdanışmanı Albay Orhan Yıkılkan, bana ‘Sen Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, Efkan Âlâ ve MİT Müsteşarı’nın evini biliyor musun?’ diye sordu. ‘Biliyorum’ dedim. ‘1-2 saat sonra bir şeyler olabilir, sen hiçbir şey bilme ama yarına hazırlık yap, yanında kimlerin olacağını seç. Perşembe günü fiili olarak darbe olacak, yarın saat gece 03.00’te bütün kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar 100 kadar bürokrat alınacak. Hazırlık yap. Gece senin evinde toplanacağız, komutanın konutuna ineceğiz helikopterle, komutanı alıp götürecekler’ dedi.

Editör: TE Bilisim