Hâlbuki Suriyeliler, ne “Erdoğan gitsin, Türkiye batsın” dedi ne darbeci tanklara alkış tuttu ne 15 Temmuz’da saklandı ne milletin iradesini darbeyle tehdit etti ne de ezana kin kustu…

Ağustos ayında başlatılan ekonomik darbe girişimiyle Türkiye’yi yine dize getiremeyenler, bu sefer Suriyeli muhacir nefreti üzerine toplumu manipüle etmeye başladı. Irkçılığıyla tanınan Sinan Oğan, sosyal medya hesabından kendini bilmez bir grup Suriyeli’nin Taksim Meydanı’ndaki eğlence görüntülerini paylaşarak, skandal şekilde “Ülkemde Suriyeli istemiyorum” hashtag’iyle fitne ateşi yakmaya çalıştı.

“ERDOĞAN GİTSİN ÜLKE BATSIN”

Türkiye’deki Suriyeliler ise, Levent Gültekin gibi “Erdoğan gitsin, gerekiyorsa ülke batsın” gibi alçak sözlerle, Erdoğan düşmanlığından vatanı düşürmeye razı olduğunu söylemedi.

“YPG TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL”

Hiçbir Suriyeli, ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi 15 Temmuz’da darbeci tanklara selam durarak, Bakırköy’e kaçmadı. Kadıköy’de FETÖ’cü darbecilerin tanklarını alkışlayan CHP’liler gibi bir Suriyeli’ye de rastlanmadı. Türkiye, Afrin’e girerken Türkiye’deki Suriyeliler’in akrabaları olan Özgür Suriye Ordusu, Mehmetçik ile beraber, PKK terör örgütüne karşı mücadele etti. Başta Kılıçdaroğlu gibi Suriyeli düşmanları da “Afrin’e girmeyelim” derken, “YPG terör örgütü değil” ifadesiyle PKK’nın Suriye uzantısını aklamaya kalktı.

“DEVLET SERİ KATİL”

Öte yandan Suriyeliler, CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil gibi “Uykumdan uyandıran ezan için camiyi basıp imamı mı keseyim? ‘O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli’ ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur ya!” şeklinde tweet paylaşarak ezana saldıran hiç kimse çıkmadı. Suriyeli muhacirler arasında, devlete “Seri katil” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi bir isme de rastlanmadı.

TÜRKİYE’Yİ ŞİKAYET ETMEDİLER

Ayrıca Suriyeliler, Kemal Kılıçdaroğlu gibi Alman Focus dergisine konuşup “Türkiye’de kimsenin can güvenliği yok” ifadeleriyle FETÖ’nün sözcülüğünü üstlenmedi. Hiçbir Suriyeli CHP’li vekiller gibi PKK ve YPG’li teröristlerin cenazesine gitmediği gibi HDP’ye de destek mesajı vermedi.

ERDOĞAN DÜŞMANI YOK

Metin Akpınar gibi “Ayağından asarlar, mahzende zehirlerler, darısı kimin başına” sözleriyle milletin yüzde 52.6’sının oyunu almış Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ı darbe ve ölümle tehdit eden bir Suriyeli sanatçıya görülmüş değil. Başkan Erdoğan’a “Haddini bil” diyerek parmak sallayan din düşmanı Müjdat Gezen’in Suriye versiyonu da henüz icat edilmedi.

Editör: TE Bilisim