Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “TSK imamı” Adil Öksüz’ün yengesi Şenay Öksüz, “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki beşinci duruşmaya tutuklu sanık Şenay Öksüz, tutuklu olarak bulunduğu Tarsus Kapalı Kadın Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Esas ile ilgili görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Caner Babaoğlu, daha önceki duruşmada verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirtti.

Mütalaaya karşı söyleyecekleri sorulan öğretmen Şenay Öksüz, önceki savunmalarımı tekrar ederken hastalığının sonraki süreçte telafisi güç zararlar doğurma ihtimali bulundurduğunu ifade edip, beraatini ve tahliye edilmesini talep etti.

“SORUŞTURMA, KAYINBİRADER ADİL ÖKSÜZ’ÜN YAKALANMASI İÇİN YAPILDI”

Sanığın avukatı Muttalip Töre Kayhan, mütalaanın ve iddianamenin dayanak gösterdiği delillerin tamamının atılı suça ilişkin olduğuna dair herhangi bir detaylı açıklama bulunmadığını savunarak, müvekkilimin suçlandığı konulardan biri olan Bank Asya’da hesabının bulunmasına ilişkin dosyada herhangi bir hesap hareketine ilişkin rapor bulunmadığını, üzerinde ele geçirildiği iddia edilen 1 doların örgütsel bağın delili olarak kabul edilmesine ilişkin raporun da mevcut olmadığını dile getirdi. Ayrıca Cacao Talk programının örgütsel delil olduğuna yönelik bir verinin, söz konusu dosyada ve diğer dosyalarda bulunmadığını, iltisaklı kurumda çalışması da müvekkili aleyhe sonuç doğurmayacağını, söz konusu kurumun, 15 Temmuz’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetiminde olan bir eğitim kurum olduğunu ve Öksüz’ün maddi sebeplerle o kurumda çalıştığını aktardı.

Avukat Kayhan, Örgüt mensuplarının örgütten emir ve talimat alması gerektiğini ancak müvekkilinin böyle bir durumunun olmadığını ileri sürdü. Kayhan, müvekkilinin gözaltına alınmasını, kendisinin hakkında yürütülen bir soruşturma değil, terör örgütünde önemli bir konumda olan kayınbiraderinin (Adil Öksüz) yakalanması için yürütülen soruşturma bünyesinde yapılan, hedef saptırmak için atılan bir istihbarat sonucu olduğunu belirtti. Avukat, Öksüz hakkında beraat ve tahliye yönünde karar verilmesini talep etti.

“O ŞAHIS YÜZÜNDEN BURADAYIM”

Duruşmada karar verileceği belirtilerek son sözleri sorulan Şenay Öksüz, “Sağ mı ölü mü olduğunu bilmediğim o şahıs (Adil Öksüz) nedeniyle burada olduğumu belirtmek isterim. Adaletinize güveniyorum, beraat ve tahliyeme karar verilsin.” dedi.

Davayla ilgili kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Şenay Öksüz’ün, “FETÖ/PDY üyesi olmak” suçundan, duruşmalardaki tutumu da göz önüne bulundurarak 6 yıl 3 ay hapisle cezalandı.

İddianamede yer alan “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” suçundan da cezalandırılması talep edilen Şenay Öksüz’ün bu suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli derecede, her türlü kuşkudan uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğini açıklayan heyet, sanığın bu suçtan beraatine karar verdi.

Mahkeme heyetince, tutuklu sanık Şenay Öksüz’ün aldığı cezanın miktarı ve kaçma şüphesine göre tutukluluk halinin devamı da kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilisim