İstanbul seçimleri için CHP’de Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi isimlerinin ön plana çıktığı bir dönemde Abdullah Gül’ün CHP adayını belirlediğini öne süren ANAP Genel Başkanı Çelebi, Abdullah Gül’ü, “Bir siyasi parti bir insanı Dışişleri Bakanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı yapıyor. İnsan olarak hedeflenen tüm makamlara gelmişsin. Bir sürü güçle Türkiye’nin istikrarına darbe vurmaya kalkıyorsun” diyerek eleştirdi.

Türkiye’de istikrara darbe vurmak isteyen karanlık kesimler bulunduğuna dikkati çeken Çelebi, CHP adayı İmamoğlu’na bu eller tarafından bir rol verildiğini söyledi. Çelebi, “FETÖ, nasıl CIA ve MOSSAD projesiyle İmamoğlu’da projedir” ifadesini kullandı.

Diriliş Postası Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, yaklaşan İstanbul seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

İstanbul’da adayınız yok. Mecliste vekiliniz yok. Üstelik Ekrem İmamoğlu için geçmişte ANAP’lıydı şeklinde bir söylenti de var. Neden böyle bir açıklama yapma gereği duydunuz?

Anavatan, Türkiye siyasetinin ana akımıdır. Anavatan Partisi, Türkiye’nin denge partisidir. Meclis’te değiliz ama milletin kalbindeyiz. İstanbul’da adayımız var ayrıca. Sayın Binali Yıldırım. Bakın, bizim senelerce yönettiğimiz devlete, büyük bir siyasi, demokratik reformla çağ atlattığımız ülkemize karşı devam eden ve edecek bir sorumluluğumuz var. Bizi sevmekten asla vazgeçmeden partimizi bağrına basan, Özal ruhunu, Anavatan ruhunu vefa ile bağrında yaşatan milletimize karşı sorumluluğumuz var. Anavatan Partisi bir dönemlik, bir seçimlik parti değildir. Misyonu olan, misyonu devam eden bir partidir. Biz üstümüze düşeni yaptık ve Ekrem İmamoğlu’nun doğru isim olmadığını ilan ettik. Hem Türkiye siyaseti için hem de İstanbul için Ekrem İmamoğlu yanlış bir isimdir. Muharrem İnce çok daha iyi ve kaliteli bir tercihti. En azından çok daha şaibesizdi. “Adam kazandı” demeyi biliyordu. CHP’nin şimdiki adayı her türlü yalanı, dalavereyi yaparım demekten çekinmeyecek bir profil çiziyor. Devletin valisine “it” desin biz de buyur geç mi diyelim? Gerek duyduk çünkü İmamoğlu kendi gücüyle bir yere gelmiş falan değil.

Eski ANAP’lı olduğunun söylenmesi mi sizi kızdırdı?

Yok öyle bir şey. AK Parti’ye de gitmiş. karanlık diyorum ya. Bir çizgisi yok. Soyadını değiştirmiş. Kim bu Müdafa? Babası neden hiç konuşmuyor? Babasıyla müteahhitlik yapmış. Trabzon’da işler bozulunca İstanbul’a gelmişler babası, amcasıyla. Amcasını işler düzelince ortaklıktan çıkarmışlar. Amcası maddi sorunlar yüzünden intihar etmiş. Ortaklıkları sıkıntılıymış anlaşılan. Amcasının bıraktığı intihar mektubunu yok ettiğini konuşuyor Beylikdüzü’nde insanlar. 2014’te ilçesinde Kaymakam Bey’e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne yazdığı bir mektuptan söz ediliyor. “Ben önüme çıkan herkesi yenerek geldim buraya” gibi şeyler yazmış. Dayısının söyledikleri var. Dedesiyle ilgili. O kadar çok şayia var ki konuşulan. Gerçekten kim bu Ekrem? Kim bu Müdafa? Binali Yıldırım gibi dev bir icraat adamının karşısına hangi güç çıkarıyor onu? Eski ANAP’lı olması falan çok cılız iddialar. ANAP’tan böyle bir profil çıkmaz. Bizi kızdıran şey şu, daha önce de söyledim. Türkiye F-35 ve S-400 üzerinden pis ve tehlikeli bir sarmala girmemeye çalışıyor. Akdeniz’de, Kıbrıs odaklı, Suriye odaklı, İran odaklı bir savaş sıcağı yükseliyor. Ciddi bir tehditle karşı karşıyayız. ABD, Avrupa, savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e yığmış. Türkiye’nin sadece F-35 programından değil NATO’dan çıkarılma tehdidi var. Putin, “Erdoğan delikanlı gibi dik durdu” diye açıklama yapıyor. Biz Ekrem’le, Ekrem’in özgürlük, barış tiyatrolarını seyrediyoruz. Anıtkabir tiyatrolarını, musakka oyunlarını, VIP’ten geçmeye çalışmasını seyrediyoruz. Güzel kardeşim, sen Anıtkabir yönetimini alavere dalavere kandırıp Anıtkabir Şeref Defteri imzaladın. Ne diye? İBB Başkanı diye. Nerede mazbata? Yok. Ayıp değil mi? İnsan liderim dediği, önderim dediği Atatürk’ü bu ucuz numaralara alet eder mi? Haa, Atatürk’ün huzurunda bunu yapan, geçici olarak aldığı mazbatayla devletin verilerini kopyalamaya kalkar. Yapmadı mı? Millete musakka tiyatrosu, talimat veri kopyalama. VIP’ten geçemeyince valiye “it” diyeceksin, milletten topladığın 20 liralarla Koç’tan kiraladığın 400 binlik uçağa atlayıp seçim hengamesinde tatile çıkacaksın, üç gün ortadan kaybolacaksın, sonra çıkıp “sesim kısıldı, basit dedim, bas kısmı çıkmamış, it kısmı duyulmuş” diyeceksin. Yok öyle yağma. Sen onu git Fatih Portakal’a anlat. Gece gündüz CHP reklamı yapan FOX TV’de Ekrem’in eski ev arkadaşıymış, Fatih Portakal, “Ben o görüntüleri yayınlarsam RTÜK’le başım belaya girer” demek zorunda kaldı. Görüntüleri başkası yayınladı ama. Ne oldu? Demişsin işte. Ayıp değil mi? Bu kaçıncı yalan Pinokyo Ekrem? Siyaset yalan kaldırmaz. Asıl şimdi sesinin kısılması lazım. Ama utanmıyor. Düşünebiliyor musunuz, bu adama İstanbul’un idaresini emanet edeceğiz.

“İmamoğlu bir Abdullah Gül projesidir” dediniz. Bu nereden çıktı?

Çok ciddi bir iddia değil mi? Yalanlama gelmedi henüz bir sessizlik var bu da ilginç ama yine de çok büyük bir iddia bu. Nedir kaynağınız, gerekçeniz? Eski CHP Genel Başkanı katıldığı televizyon programında diyor ki, “Ekrem İmmaoğlu bir Cumhuriyet projesidir.” Ben de bunu seyrederken “Cumhuriyet Gazetesi’nin projesi olmasın?” dedim içimden gülerek. Şaka maka adamı cilaladılar, parlattılar, İstanbul’un başına musallat ettiler. Neden? Evet, ben İmamoğlu’nun bir proje olduğuna inanıyorum. Ama Cumhuriyet projesi değil. Abdullah Gül projesi. 11. Cumhurbaşkanımıza sordum, cevap alamadım, tekrar soruyorum: 2018 yılının sonbaharında, Ekim veya Kasım’da MEF Üniversitesi Rektörü Muhammet Şahin’in ofisine gittiniz mi? Gittiyseniz ne konuştunuz? CHP adayının kim olması gerektiğini söylediniz mi? Ekrem İmamoğlu’nun olması gerektiğini telkin ettiniz mi? ANAP Genel Başkanı olarak soruyorum. Cevap yok! Bu size sağlıklı geliyor mu, normal geliyor mu? Bana gelmiyor.

Kaynağınız ne?

Kaynağım mı ne? Kaynağımı neden açıklayayım? Bu benim iddiam değil ki. Bu bir iddia değil? Bu bir soru. Gelecek cevaba göre kaynağımın kimler olduğunu açıklayıp açıklamamak bana kalmış. Ya kaynağım CHP’li yetkililer ise? O zaman ne olacak? Ekrem İmamoğlu adaylıktan çekilecek mi? Yoksa haberim yok, benim dışımda mı diyecek? Sizce? Ayrıca onun dışında falan da değil konu. “Böyle böyle bir iddia var, bir soru var, çıkıp lütfen açıklama yapın” demesi gerekir Sayın Gül’e. Der mi? Demiyor. Ne anlama geliyor bu?

“Karanlık, soru işaretli bir arkadaşımız” diyorsunuz. Ne demek istiyorsunuz?

Beylikdüzü’nde yaşayan insanlar var. Ciddi şikayetler var. Biz de Beylikdüzü’ne gittiğimizde İmamoğlu hakkında öyle iddialar duyduk ki, tabiri caizse dudaklarımız uçukladı. Dayak yemiş, “İçkiliydim, merdivenden düştüm” demiş, yine intihar eden bir veznedardan söz ediliyor, meclis üyesine kültür merkezinde işletme hakkı verdiği konuşuluyor, imarla ilgili çok ciddi şayialar var hakkında, mesela imar barışından Beylikdüzü’nde ne kadar bina yararlandı, bunlar ne zaman yapılmışlar, ilçe binlik planlarla 5 binlik planlar birbirini tutuyor mu, kimse baktı mı, neredeyse memur kadrosu yok belediyede, tamamı sözleşmeli diyorlar. Bir dokun bin ah işit. Bu iddiaları sosyal medyada yayınlayan ilçenin insanları var. Sosyal medyada var bunlar. Dedikodu mudur? Bilmem. Beylikdüzü’nde hakkında bu kadar iddia olan biri, İstanbul’un imkanlarıyla, gücüyle neler yapmaz. Karanlık, soru işaretli bir arkadaşımız. 3 ayda Atatürk’ün partisinden aday yapılan, densizce, hadsizce “Günümüzün Atatürk’ü” diye reklam edilen bir adamın ne icraatını, çalışmasını ve olgunluğunu gördünüz? Beylikdüzü’nde yaptığı mafyatik işleri insanlar konuşuyor. Devletin valisine “it” diyerek potansiyelini gösterdi. Arkasında bir ekip var. Bir ara minibüsten bir karanlık el uzandı ya. Burada bir karanlık el var.

İnce: Bu oyunu bozarım dedi!

Muharrem İnce ile ilgili de önemli bir iddianız var. “Oyunları bozacağım” dediğini söylediniz. O da cevap vermedi. Neden cevap vermedi?

Kaynağınız yine CHP’li kaynaklar mı? CHP, cumhurbaşkanı adayımız kim olsun diye toplantılar yapıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı Abdullah Gül. Bunun böyle olduğunu hepimiz gördük. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çatı adayı Abdullah Gül. Muharrem İnce’ye bir soru sordum.” Siz kürsüye çıkıp rest çektiniz mi? 20 milletvekiliyle Abdullah Gül’ü aday gösterirseniz ben de 20 milletvekilinin imzasıyla cumhurbaşkanı adayı olurum ve sizin oyunlarınızı bozarım” dediniz mi?” Evet, cevap bekliyorum.

Editör: TE Bilisim