Yurt genelinde 15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit edildiği hain işgal girişimini düzenleyen FETÖ’ye yönelik operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Bilecik, İstanbul, Bursa, Zonguldak ve Kocaeli’nde örgüte yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3’ü tutuklanırken, 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 12 şüphelinin ise gözaltı süresi devam ediyor.

Zonguldak’ta 8 gözaltı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün kapatılan şirketinde çalışan öğretmen ve hemşirelerin de aralarında olduğu 11 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin belirlenen adreslere düzenlediği operasyonda, şirket çalışanı kadın S.A, hemşireler A.A.Y, L.A.Ö, M.B. ve T.B.N ile öğretmenler A.K, C.S. ve M.E. gözaltına alındı.  

Kocaeli’nde örgütün TSK yapılanmasına operasyon

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları tespit edilen ve askeri personelden sorumlu “mahrem abi” oldukları değerlendirilen meslekten ihraç 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma çerçevesinde, FETÖ/PDY kapsamındaki başka dosyalardan tutuklu oldukları belirlenen 14 şüpheliden 11’i, cezaevinden getirilerek adliyeye çıkarıldı.

Başka illerdeki cezaevlerinde bulunan diğer 3 şüphelinin sorgusunun ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yapılacağı öğrenildi.

Diğer 10 şüphelinin yakalanması amacıyla başlatılan operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bilecik merkezli operasyonda 3 tutuklama

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bilecik, İstanbul ve Bursa’da önceki gün düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 12 zanlıdan 7’sinin sorgusu tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3’ü tutuklandı, 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyetteki 5 zanlının sorgusu devam ediyor.

9 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor

Zonguldak’ta 3 ve Kocaeli’nde 6 olmak üzere toplam 9 firarinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Editör: TE Bilisim