Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in dün düzenledikleri basın toplantısına casus Can Dündar, tartışmasını damga vurdu. Erdoğan, bir tetikçiye kendiyle ilgili soru sorduran Dündar hakkında “Can Dündar ajandır, devlet sırlarını ifşa etmiştir ve Türk yargısına göre mahkûmdur” dedi. Merkel ise casus John’u savunmaya devam etti.

FETÖ CASUSU

Merkel’in ve Almanya İstihbarat Örgütü BND’nin altın çocuğu Can Dündar, 29 Mayıs 2015’te attığı “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı ihanet manşetinde, FETÖ’nün Türkiye’ye kurduğu küresel kumpas olan MİT TIR’ları ihanetinin medya ayağını üstlendi. John, FETÖ’nün Erdoğan’ı Lahey’de yargılatma planı için alenen casusluk yapmış, bu nedenle tutuklanmış, ardından AYM’nin skandal kararıyla beraber Almanya’ya firar etmişti.

VATAN HAİNİ İLAN ETTİLER

Türkiye aleyhine casusluk yapan Can Dündar’ı saraylarda ağırlayan Merkel hükümetinin Almanya’daki uygulamaları ise çok farklı. Netzpolitik.org haber sitesi, iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Dairesi’nin (BfV) interneti gözetleme faaliyetlerini artırmayı planladığına dair bir haberi iki bölüm halinde yayınlamış, haberde gizli belgelerden alıntılar da yapmıştı. İstihbarat dairesi BfV’nin şikâyeti üzerine harekete geçen Federal Başsavcı Harald Range, haberi yazan André Meister ve sitenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Markus Beckedahl vatana ihanet soruşturması başlatmıştı.

BND TAKİP EDİYOR

Merkel hükümeti, vatana ihanet soruşturmasına konu olan haber sonrasında Federal Haberalma Servisi BND’ye yurtiçi ve yurtdışındaki Alman gazetecileri izleme yetkisi vermişti. Can Dündar’ın işlediği suça göre çok daha ufak çaplısına imza atan 2 gazeteciyi vatan haini ilan eden Almanya’nın, ülkeyi terör destekçiliğiyle suçlayan, Merkel’in ise Lahey’de yargılanması için çalışan bir isme nasıl yaklaşım sergileyeceği merak konusu oldu.

Başkan Erdoğan ve Merkel’in basın toplantısını provoke etmek isteyen

Adil Yiğit (solda) ve Alman gazeteci casus Can Dündar (sağda)

Tetikçisini yolladı

Öte yandan Erdoğan ve Merkel’in basın toplantısında slogan atan ve “gazetecilere özgürlük” yazılı provokatif tişörtüyle alçaklaşan Adil Yiğit, korkudan toplantıya giremeyen Can Dündar’ın tetikçisi çıktı.

Alman beslemesinden Başkan Erdoğan’a küstah yanıtDünya

Vatan haini John Dündar’dan alçak ‘Euro 2024’ paylaşımı!Spor

Başkan Erdoğan: Can Dündar, devlet sırlarını ifşa eden bir ajandırDünya

Editör: TE Bilisim