Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomi başlığıyla rezalet açıklamalar yaptı. Trump’ın Türkiye ekonomisini hedef aldığı gerçeğini inkar eden, Türkiye ile ABD arasındaki kriz ile, ABD-Meksika arasında suni gerilimi kıyaslama garabetini gösteren Kılıçdaroğlu, ABD’yi aklayan şu sözleri sarf etti:

ZATEN KRİZ VARMIŞ!

“Neymiş, ‘Amerikalı bir papaz varmış da o nedenle kriz çıkmış.’ Yok efendim, kriz zaten vardı. Trump ister, sen de vermezsin, ‘nokta’ dersin, biter. Ne krizi kardeşim. Trump, Meksika sınırına duvar çekti, hala sürüyor. Kriz mi çıktı? Hayır. Merkel’le, tartıştı kriz mi çıktı? Hayır. Bizde niye çıkıyor? Bizde kriz zaten vardı.”

Kılıçdaroğlu’nun zaten kriz vardı dediği ekonomi 2008’deki küresel ekonomik krize, Gezi ve 17-25 Aralık darbe girişimine, Suriye ve Irak’taki savaşa, 15 Temmuz işgal girişimine karşı ayakta kalmıştı.

SANDERS’İN YERİNE ADAY

Kılıçdaroğlu’nu yeni Beyaz Saray Sözcüsü olmaya aday yapacak rezil sözleri bununla da sınırlı kalmadı. ABD’nin Rusya, Çin, İran, Venezuela ekonomilere yaptığı saldırıları bir kenara bırakıp, Türkiye’ye yapılan saldırıyı sahte buldu. Milli Mücadele’yi hedef alan CHP lideri, “Bunu milliyetçi duyguları da istismar ederek, ‘Efendim işte biz bir başka milli kurtuluş savaşı veriyoruz. Dış güçler bizimle, ekonomiyle oynuyorlar.’ Sen, çocuk oyuncağı mısın? Sen, çocuk musun? Sen, devleti yönetmiyor musun” diyerek akıl tutulması yaşattı. 15 Temmuz işgal girişiminde FETÖ’cü darbecilere selam duran, daha sonra kontrollü darbe diyerek FETÖ’cüleri kollayan Kılıçdaroğlu’nun ABD’nin safında durması kimseyi şaşırtmadı.

FETÖ’CÜLERİ SAVUNDU

Öte yandan Kılıçdaroğlu, terörist ve terörist yandaşlarını savunmaktan da geri durmadı. FETÖ’nün MİT TIR’ları ihanetinin medya ayağında kilit isimlerin Enis Berberoğlu’nu dokunulmazlığının kurtarabileceğini zanneden Kılıçdaroğlu, “Enis Berberoğlu niye hapiste? Milletvekili dokunulmazlığı var. Eren Erdem niye hapiste? ‘Yurtdışına kaçacakmış.’ Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra defalarca gitti geldi, niye kaçsın? Osman Kavala, Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan niye hapisteler?” sözleriyle FETÖ’ye kalkan oldu.

Editör: TE Bilisim